Τριμελής η επιτροπή που διερευνά το έργο του τερματικού Βασιλικού-Λήφθηκαν έγγραφα από Ελεγκτική

Η έρευνα σε σχέση με το έργο του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στο Βασιλικό διεξάγεται στο παρόν στάδιο από τριμελή ανακριτική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δήλωσε ο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως αν από τον όγκο του ανακριτικού υλικού διαφανεί ότι απαιτείται ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός των ανακριτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας για το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

Είπε ακόμη πως ήδη η ανακριτική ομάδα έχει λάβει και έγγραφα από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αφού διευκρίνισε ότι η ποινική έρευνα δεν έχει χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι η οδηγία είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Ενόψει του γεγονότος ότι η έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, δοθείσας και της σχετικής ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας EPPO, η Αστυνομία Κύπρου δεν θα αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες στην έρευνα, ώστε να μην επηρεαστεί με οποιοδήποτε τρόπο το ανακριτικό έργο, είπε ο κ. Ανδρέου.

Η έρευνα άρχισε μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όχημα εν κινήσει τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μία λωρίδα
Χάθηκαν τα ίχνη δύο νεαρών από το χώρο διαμονής τους στη Λευκωσία (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στη Λεμεσό… Κάηκαν ζωντανοί γονείς και τρία ανήλικα παιδιά
Ανοιχτοί αλλά ολισθηροί οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος-Οι συστάσεις της Αστυνομίας στους οδηγούς
Ξεγελούν το Κράτος με τα διπλά συμβόλαια παικτών-Δεν αφορά μόνο ομάδες μικρότερων κατηγοριών
Του έκαναν σήμα να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα, προκάλεσε τροχαίο και τελικά συνελήφθη
Στις δεκαεννιά οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο κλειστό του Απόλλωνα με τους 100 κουκουλοφόρους
Μελετάται λύση για χρεώσεις αντικατάστασης των ΤΑΚΑΤΑ από το Υπ. Ενέργειας-«Δεν πρέπει να θεωρείται υπόσχεση»
Απολύθηκε τελικά ο δόκιμος αστυνομικός για υπόθεση ναρκωτικών μετά από οδηγίες Αρναούτη
Καταγγελία μητέρας εναντίον Κέντρου Εργοθεραπείας στη Λευκωσία-Υπάλληλος φέρεται να χαστούκισε τον γιο της