Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, οι τελετές ορκωμοσίας των Οπλιτών Θητείας της 2024 ΕΣΣΟ, ενώπιον της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ».

Αντίστοιχα, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ, παρέστη στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπους Διοικήσεις – Σχηματισμούς και Τακτικά Συγκροτήματα.

452705800_895092935994114_7370624377410490133_n

452999014_895092969327444_2574669240521178778_n

452996345_895092912660783_3131112066182856037_n

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας αναφέρει ότι η Εθνική Φρουρά, η κατ’ εξοχήν συνιστώσα σκληρής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και 60 χρόνια είναι προσηλωμένη στην Αποστολή της, να εξασφαλίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

«Η επί 50 έτη, ύπαρξη κατοχικού στρατού και η συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα, επιβάλλει τη συνεχή εγρήγορση», τονίζει ο κ. Τσιτσικώστας, προσθέτοντας ότι «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Απευθυνόμενος στους οπλίτες της 2024 ΕΣΣΟ, ο Αρχηγός της ΕΦ αναφέρει ότι «από σήμερα καλείστε να εκπληρώσετε με θάρρος, επιμονή και αυταπάρνηση τα καθήκοντα που θα σας ανατεθούν και να σφυρηλατήσετε το χαρακτήρα σας με τις στρατιωτικές αρετές της Φιλοπατρίας - Ανδρείας - Στρατιωτικού Πνεύματος Καρτερίας και Πειθαρχίας».

Προσθέτει ότι «με την ένταξή σας στην Εθνική Φρουρά, αναλαμβάνετε την πιο σπουδαία και σοβαρή υποχρέωση έναντι της Κυπριακής Πολιτείας…   να υπερασπιστείτε με πίστη και αφοσίωση την ελευθερία και ανεξαρτησία της».

«Σήμερα παίρνετε τη σκυτάλη από τους πατέρες σας για να υπηρετήσετε την Κύπρο, ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες», αναφέρει και προσθέτει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία σας εμπιστεύεται τη στολή και το εθνόσημο και περιμένει να τιμήσετε τον όρκο σας, με προσήλωση και ευσυνειδησία». 

Ο κ. Τσιτσικώστας αναφέρει επίσης ότι «ως Κύπριοι Έλληνες, φορώντας τη στρατιωτική στολή, έχετε την μεγάλη τιμή να αφιερώσετε τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας, μαζί με όλο το υπόλοιπο ‘εν όπλοις’ προσωπικό μας, στην εκπλήρωση της Ιερής Αποστολής που μας έχει ανατεθεί».

«Η Κύπρος μας δεν έχει να αντιτάξει στρατιές. Έχει όμως τα παιδιά της. Λίγα και εκλεκτά. Η ασφάλεια της πατρίδας μας βρίσκεται στα χέρια ικανών και αποφασισμένων στρατιωτών», υπογραμμίζει.

Επίσης, ο Αρχηγός της ΕΦ διαβεβαιώνει τους οπλίτες της 2024 ΕΣΣΟ ότι, το προσωπικό των Μονάδων, «είναι έτοιμο να συμπαρασταθεί στους όποιους προβληματισμούς και αγωνίες» τους, «αλλά και να παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια και τις γνώσεις που θα σας καταστήσουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, μέρος του συνόλου».

Τέλος, ο κ. Τσιτσικώστας διαβεβαίωσε τους γονείς και συγγενείς των νέων στρατιωτών ότι «από σήμερα είστε μέρος και της δικής μας οικογένειας… της στρατιωτικής οικογένειας, που δέχεται διαχρονικά τα παιδιά της κυπριακής κοινωνίας και τα αξιοποιεί με αγάπη, δικαιοσύνη, σεβασμό και με γνώμονα το συνολικό καλό της Εθνικής Φρουράς, αλλά και της πατρίδας». 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 4,7 εκατ. ευρώ
Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου