Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας για το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

Σε συνέχεια της χθεσινής Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), το Αρχηγείο Αστυνομίας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε σχέση με έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την EPPO.

Η διερεύνηση διεξάγεται από ανακριτική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΥΔΟΕ) Αρχηγείου Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της EPPO.

Στο στάδιο διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης δεν μπορούν να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες όπως αναφέρεται και στην Ανακοίνωση της EPPO, για να μην επηρεαστεί με οποιοδήποτε τρόπο το ανακριτικό έργο.

Πήραν θέση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του, σημείωσε πως, «σχετικά με την έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το Βασιλικό ο δρόμος είναι ένας: Διαφάνεια παντού. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε όλα. Όπου υπάρχουν ευθύνες, λάθη, παραλείψεις ή και σκοπιμότητες, να αποκαλυφθούν και να ληφθούν τα δέοντα μέτρα. Μας προβληματίζει βεβαίως το γεγονός ότι η κυβέρνηση προέβη σε αυτήν την επιβεβαίωση με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών».

Πέραν όλων αυτών, προστίθεται, «είναι σημαντικό η κυβέρνηση να πετύχει την ολοκλήρωση του έργου και να εξασφαλίσει την πλωτή μονάδα προς όφελος των καταναλωτών. Αντί να προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις, τη μια ότι όλα βαίνουν καλώς και την άλλη ότι όλα καταρρέουν, και αντί δημιουργίας εντυπώσεων και ενίοτε κλίματος εφησυχασμού, πιστεύουμε πως πρέπει να επιτύχει την έλευση του φυσικού αερίου στον τόπο μας. Σε αυτόν τον στόχο ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι συμπαραστάτης».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι, «η ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά τη διαδικασία προσφορών για το έργο του τερματικού στο Βασιλικό επιβεβαιώνει αυτό που αντιλήφθηκε όλη η Κύπρος εδώ και καιρό: ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άλλο κολοσσιαίο σκάνδαλο της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε πως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που πληρώνει ο κυπριακός λαός αλλά και μια τεράστια ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σκορπίζονται στον άνεμο λόγω της ανικανότητας, κακοδιαχείρισης και -όπως πολλοί υποψιαζόμαστε- διαφθοράς.

«Το ΑΚΕΛ εδώ και μερικά χρόνια προειδοποιούσε για την εξαιρετικά προβληματική πορεία του έργου. Μάλιστα, έθεσε το θέμα επιτακτικά στις συναντήσεις που ζήτησε και είχε για τα ενεργειακά τόσο το 2021 με τον τέως Πρόεδρο όσο και το 2023 με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να σταματήσει να πιέζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη σε σχέση με τις δύο τεράστιες ευθύνες που έχει: Πρώτον, να παρουσιάσει το σχέδιο που έλεγε ότι είχε για την ολοκλήρωση του έργου προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας τις απαραίτητες υποδομές για εισαγωγή φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή. Και δεύτερον, να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους ένοχους για αυτό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων ή αν θα συγκαλύψει την τέως κυβέρνηση αφού στέλεχός της ήταν ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης. Να αποδείξει ο κ. Χριστοδουλίδης αν επιλέγει τη διαφάνεια ή αν θα συνεχίσει και εδώ τις πρακτικές και τις πολιτικές του Νίκου Αναστασιάδη», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού