Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για την βόμβα σε αξιωματικό των Φυλακών-Οι δύο κρατούμενοι των Κεντρικών

Στην σύλληψη τεσσάρων προσώπων πέρασε η Αστυνομία σε σχέση με την βομβιστική επίθεση σε όχημα αξιωματικού των Κεντρικών Φυλακών που σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Ε/κ υπόδικους, σε βάρος των οποίων η Αστυνομία θεωρεί πως προέκυψαν στοιχεία που δικαιολογούσαν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ενώ οι άλλοι δύο είναι εκτός Κεντρικών.

Τα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας κατά τις πρωινές ώρες, ενώ κατά την επιχείρηση του ΤΑΕ στις Κεντρικές για σύλληψη των υπόπτων εντοπίστηκαν στα κελιά τους κινητά τηλέφωνα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών.

Οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

Σημειώνεται πως νωρίς το πρωί, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και απειλών, εκδίδοντας σχετικά δελτία τύπου, ωστόσο δεν εξέδωσε ανακοίνωση για αυτή την περίπτωση.

Μετά την βομβιστική επίθεση, η Αστυνομία διενήργησε διαδοχικές έρευνες στις Φυλακές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν κινητά, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε στην κατοχή του ενός από τους υπόδικους που έχει συλληφθεί. Μάλιστα, των σχετικών ερευνών ακολούθησε καταγγελία του Συνδέσμου Φυλακισμένων στην Επίτροπο Διοικήσεως, σε σχέση με τις πληροφορίες ότι διενεργήθηκαν έρευνες από την Αστυνομία χωρίς την έκδοση σχετικών ενταλμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία σε Λοττίδη για τα τεκταινόμενα στις Φυλακές-Στο κάδρο έρευνες χωρίς εντάλματα και ομαδική τιμωρία

Υπενθυμίζεται πως η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο πορτμπαγκάζ του αξιωματικού των Κεντρικών Φυλακών, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην οικία του στον Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μήνα πριν την εν λόγω βομβιστική επίθεση ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε ξανά στο στόχαστρο, χωρίς όμως η εγκληματική ενέργεια να υλοποιηθεί, καθώς επρόκειτο για «μήνυμα».

Σημειώνεται επίσης ότι στην καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως αναφέρθηκε από τον Σύνδεσμο πως δεν μπορεί να «ενοχοποιούνται» κρατούμενοι χωρίς διερεύνηση και αποδείξεις, ενώ υποδείχθηκε πως ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας δεν έχει άμεση σχέση μαζί τους κρατούμενους ή την καθημερινότητα τους, αλλά περιορίζεται στο να ασχολείται με το λογιστήριο της Φυλακής (μισθούς και επιδόματα συνάδελφων του).

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού