Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο δείπνο της ΑΗΕΡΑ, στη Λάρνακα, και ερωτηθείς για μη ικανοποίηση αιτημάτων των ΣΥΟΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έκανα δημόσια ανακοινώσεις, υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής – όλα τα κόμματα συμφωνούν – και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ήταν με δική μας πρωτοβουλία, μετά από τόσα χρόνια, που δώσαμε λύσεις σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Γιατί μέσα στην προσπάθεια να κάνουμε ένα ημιεπαγγελματικό στρατό, οι ΣΥΟΠ είναι βασική συνιστώσα και είναι για αυτό τον λόγο που από την πρώτη στιγμή ασχοληθήκαμε με το θέμα. Υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Άμυνας και θα προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς αν έχει λάβει επιστολή από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα χαρτοφυλάκια των Επιτρόπων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι «πήρα επιστολή που λέει ότι μέχρι τις 30 Αυγούστου θα πρέπει να απαντήσω. Είναι μια επιστολή που στάλθηκε σε όλους τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Από και πέρα, είμαι σε επαφή με την Πρόεδρο της Επιτροπής, τηλεφωνική επαφή, σε σχέση με τα χαρτοφυλάκια που ενδιαφέρουν την Κυπριακή Δημοκρατία και στη βάση και της συζήτησης μας θα απαντήσω και γραπτώς».

Κληθείς να πει ποια είναι τα χαρτοφυλάκια, τα οποία μας ενδιαφέρουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι «χαρτοφυλάκια, στα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία. Χαρτοφυλάκια, στα οποία οι γνώσεις μας θα είναι βοηθητικές, ενισχυτικές προς την ΕΕ και υπάρχουν τρία- τέσσερα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, τα οποία συζητώ με την Πρόεδρο της Επιτροπής. Η απόφαση που θα ληφθεί σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο που θα δοθεί στον Κύπριο ή στην Κύπρια Επίτροπο, θα είναι αυτό που θα καθορίσει και το όνομα. Είναι πολύ σημαντικό, το άτομο που θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, να γνωρίζει πάρα πολύ καλά το αντικείμενο για να μπορεί με επιτυχία να ανταποκριθεί».

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα