ΕΟΑ Λευκωσίας: Σε εξέλιξη η υλοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος «Ιππόδαμος»

Για την πορεία υλοποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος «Ιππόδαμος» ενημερώνει ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκηση Λευκωσίας, ο οποίος σημειώνει πως κύριος στόχος του είναι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του λογισμικού συστήματος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΕΟΑ Λευκωσίας αναφέρει πως «ακόμη και σήμερα παρουσιάζονται πολλά σφάλματα», για τα οποία όπως πρόσθεσε ενημερώνει καθημερινά τους αρμοδίους Λειτουργούς στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώνουν τον αρμόδιο Λειτουργό του Υφυπουργείου Καινοτομίας και Έρευνας και αυτός ενημερώνει με τη σειρά του την αρμόδια εταιρεία.

Αναφέρει, επίσης, πως είχε ζητήσει ως Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2023 τη λειτουργία του λογισμικού συστήματος  σε πιλοτική βάση, κάτι που όπως εξηγεί, «δεν κατέστη δυνατό να γίνει όπως και την εκπαίδευση όλου του προσωπικού του νέου Οργανισμού πριν την 1η Ιουλίου 2024, αλλά δυστυχώς και πάλι δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με τον ΕΟΑ η εκπαίδευση του προσωπικού για το λογισμικό πρόγραμμα άρχισε μετά την 1η Ιουλίου και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε σχέση με τις διάφορες διαδικασίες και έγγραφα που απαιτούνται για συγκεκριμένες αιτήσεις, αναφέρει ότι βρίσκονται σε συνεχή συζήτηση με το ΕΤΕΚ και το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία όσο το δυνατό και όσο επιτρέπει το λογισμικό σύστημα, ενώ για το πρόβλημα που παρατηρείται σχετικά με την πρόσβαση σε λογισμικά συστήματα και στα αρχεία των προηγούμενων αδειοδοτουσών Αρχών ευελπιστεί ότι είναι κάτι που θα επιλυθεί σύντομα.  

«Ήδη έχει επιλυθεί στους Δήμους Λευκωσίας και Στροβόλου. Το συγκεκριμένο ήταν θέμα που τέθηκε με εισήγηση από το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο προς το Υφυπουργείο Καινοτομίας πριν περίπου ένα χρόνο αλλά δεν υιοθετήθηκε», σημειώνει.   

Εξάλλου, για τη μεταφορά των εκκρεμουσών αδειών σε έντυπη μορφή, ο ΕΟΑ Λευκωσίας αναφέρει ότι «δυστυχώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» και σημειώνει ότι «εκκρεμούν ελάχιστες υποθέσεις, ενώ η μεταφορά των κλειστών υποθέσεων σε φυσικούς φακέλους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024». 

Στο μεταξύ, αναφέρει ότι προχωρεί με την ολοκλήρωση της στελέχωσης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης, αφού όπως προσθέτει έχει προκηρύξει 16 νέες θέσεις και άρχισε η εκπαίδευση όλου του προσωπικού τόσο για το λογισμικό σύστημα «Ιππόδαμος», όσο και για το εγχειρίδιο, με στόχο την ενιαία αντιμετώπιση των προνοιών της Νομοθεσίας.  

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει «αυτές τις πρώτες είκοσι μέρες έχουν ήδη επιλυθεί πολλά προβλήματα, όπως ηλεκτρονικές υπογραφές οι οποίες μας καθυστέρησαν περίπου δεκαπέντε μέρες και στη συνέχεια το θέμα διευθετήθηκε, πρόσβαση στην Κεντρική Αποθήκη Πληροφοριών, η οποία αναμένεται να μας δοθεί σε περίπου δύο εβδομάδες ώστε να γίνει κατορθωτό να αντλούμε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για τη γρηγορότερη έκδοση όλων των αδειών ανάπτυξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας