Θέματα που προκύπτουν από μεταρρύθμιση ΤΑ συζήτησαν ΕΟΑ Λάρνακας και ΕΤΕΚ

Σημαντικά ζητήματα της αδειοδότησης της ανάπτυξης, τα οποία έχουν προκύψει εν όψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κοινοί στόχοι και ανησυχίες, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, Άγγελου Χατζηχαραλάμπους με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση συγκεκριμένα συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις για μείωση του αριθμού των αιτήσεων που εκκρεμούν, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού, όπως και στην αποτροπή ανάπτυξης παράνομων οικοδομών λόγω μη έγκαιρης εξέτασης τους.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους σημείωσε επιπρόσθετα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ομαδοποίηση των αιτήσεων και έχει εκπονηθεί πλάνο διαχείρισής τους.

Σε σχέση με το σύστημα «Ιππόδαμος», ο ΕΟΑ Λάρνακας αναφέρει πως υπήρξε κοινή συναντίληψη ότι υπάρχουν αρκετά λειτουργικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υποστήριξη προς τους λειτουργούς του Οργανισμού και πρόσβαση τους στην Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών (ΚΑΠ) του Κτηματολογίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας συμφώνησε με την ανάγκη όπως ανοίξει η επικοινωνία μεταξύ μελετητών και λειτουργών του ΕΟΑ Λάρνακας, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των μελετητών και ανακοίνωσε παράλληλα την προσεχή λειτουργία του συστήματος Ticketing, για σκοπούς παρακολούθησης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ερωτημάτων των μελετητών.

Αναφορά έγινε και στην ανάγκη στελέχωσης του Οργανισμού, η οποία προϋποθέτει έγκριση του Προϋπολογισμού από τα αρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, συμφωνήθηκε η καθιέρωση τακτικών συναντήσεων για σκοπούς ανταλλαγής απόψεων και εισηγήσεων.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 4,7 εκατ. ευρώ
Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου