Ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού στο Κούριο, ζητά ποινικές διώξεις το Τμήμα Αρχαιοτήτων-«Ανόητη πράξη»

Tα ίχνη δύο τουριστών, οι οποίοι συνευρέθηκαν ερωτικά στο Αρχαιολογικό Χώρο του Κουρίου και ανάρτησαν βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου σε διάφορες πλατφόρμες στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Γιώργος Γεωργίου απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, μέσω της οποίας ζητά τη συνδρομή της τόσο σε τεχνικό, όσο και νομικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του στον Άλφα ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως, «πρόκειται καταφανώς για μια ανόητη πράξη. Όχι απλώς το τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι αλλά το ότι επέλεξαν να το αναρτήσουν, ενδεχομένως και για οικονομικό όφελος. Μια ανόητη πράξη που προσβάλει τον αρχαιολογικό χώρο, δεν χρειάζεται πολλή συζήτηση. Είναι αυτονόητο».

Όπως είπε στη συνέχεια, έφθασε και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων η εν λόγω πληροφορία, εδώ και αρκετές ημέρες και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι, «αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε, έστειλα επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας ζητώντας τη συνδρομή της Αστυνομία και σε τεχνικό επίπεδο και σε νομικό, για να εξετάσουμε τις δυνατότητες να σκίσουμε ποινική δίωξη εναντίον στους ανθρώπους, οι οποίοι ευθύνονται».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «ευελπιστώ ότι με τεχνικούς τρόπους, εάν μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ενδεχομένως τη μέρα, την ώρα κλπ, αυτό θα μας βοηθήσει και στις έρευνες και ότι χρειάζεται να κάνουμε».

«Εδώ έχουμε μια παραβίαση της ασφάλειας του Αρχαιολογικού Χώρου και αυτό είμαι στη θέση να πω ότι δεν θα έρθουμε επιμηθείς, να πάρουμε μετά από αυτό το συμβάν μέτρα. Τα τελευταία λίγα χρόνια έχουμε δρομολογήσει και είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης, ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της ασφάλειας των Αρχαιολογικών Χώρων, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Έχουμε δώσει προτεραιότητα σε αυτό το πρόγραμμα σε Αρχαιολογικούς Χώρους που είναι περισσότερο επισκέψιμοι», πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου.

Επιπλέον υπέδειξε πως, «στον Αρχαιολογικό Χώρο στην Κάτω Πάφο σημειώθηκαν διάφορα επεισόδια προβατικής συμπεριφοράς, όχι όπως αυτό που είχαμε στο Κούριο πρόσφατα. Τέτοια συμπεριφορά παρατηρείται όλο το εικοσιτετράωρο. Και οι δύο χώροι της Κάτω Πάφου και του Κουρίου, που είναι στις προτεραιότητες μας για αναβάθμιση της ασφάλειας, μοιάζουν το ότι είναι τεράστιοι Αρχαιολογικοί Χώροι».

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού