ΒΙΝΤΕΟ: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή μετά την ανατροπή δεξαμενόπλοιου με 1,4 εκ. λίτρα πετρελαίου

Δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Φιλιππίνων που μετέφερε 1,4 εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου ανατράπηκε και βυθίστηκε σήμερα ανοικτά της Μανίλας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που προσπαθούν να περιορίσουν την επαπειλούμενη διαρροή του φορτίου του.

«Μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, το ένα αγνοείται», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χάιμε Μπαουτίστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ισχυροί άνεμοι και ψηλά κύματα δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων, πρόσθεσε.

Το ναυάγιο έγινε νωρίς σήμερα περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, απέναντι στην πρωτεύουσα στον Κόλπο της Μανίλας.

Το πλοίο, το Terra Nova, «αναποδογύρισε» και κατέληξε να «βυθιστεί», ανέφερε το λιμενικό σώμα των Φιλιππίνων. Η ίδια πηγή ανέφερε πως διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί αν οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο.

Έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα ήδη και προσωπικό αρμόδιο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κινητοποιείται για να την περιορίσει, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μπαουτίστα. Όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να στείλουμε» συνεργεία, εξαιτίας «των ισχυρών ανέμων και των ψηλών κυμάτων», επέμεινε.

«Ανατράπηκε και τελικά βυθίστηκε», ανέφερε η ακτοφυλακή σε έκθεσή της, προσθέτοντας ότι διερευνάται αν η κακοκαιρία ήταν ένας παράγοντας. Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αρμάντο Μπαλίλο, δήλωσε σε ενημέρωση ότι η υπηρεσία «έτρεχε με τον χρόνο» για να περιορίσει τη διαρροή.

Πρόσθεσε ότι αν διαρρεύσει όλο το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία των Φιλιππίνων. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επηρεαστεί η Μανίλα, ακόμη και η ακτογραμμή της, αν το καύσιμο διαρρεύσει, επειδή βρίσκεται μέσα στον κόλπο», είπε.

Ο κόλπος της Μανίλα, όπου ανατράπηκε το δεξαμενόπλοιο, φιλοξενεί πολυσύχναστες ναυτιλιακές γραμμές και στις ακτές του υπάρχουν εμπορικά κέντρα, θέρετρα καζίνο και αλιευτικές κοινότητες.

452843809_949562463875773_5626452933109638681_n (Copy)

452879947_949562507209102_3900858434398487156_n (Copy)

452869707_949562407209112_8323432428291991748_n (Copy)

452755134_949562437209109_8298175091363112575_n (Copy)

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο με 1,4 εκ. λίτρα πετρελαίου στις Φιλιππίνες-Ένας αγνοούμενος

Δειτε Επισης

Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Στον αέρα οι συζητήσεις στην Τουρκία-«Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη»
Υποβαθμίζει τις συνομιλίες στην Τουρκία ο Τραμπ-«Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ με τον Πούτιν»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν