Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τη «Γενί Μπακίς»

Ο αριθμός των κατοικιών που τέθηκαν προς πώληση στο κατεχόμενο Τρίκωμο αυξήθηκε κατά 8,36%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Γενί Μπακίς», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των επαύλεων προς πώληση στην περιοχή του Τρικώμου, αυξήθηκε κατά 2,93% και ο αριθμός των διαμερισμάτων αυξήθηκε κατά 9,47%, ενώ ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση αυξήθηκε κατά 4,41% στη κατεχόμενη Λευκωσία, 2% στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, 2,73% στην κατεχόμενη Κερύνεια, 5% στη κατεχόμενη Μόρφου και 3,69% στη κατεχόμενη Λεύκα.

Γράφει ακόμα ότι οι «πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνοκυπριακή πλευρά» το τελευταίο διάστημα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τις πωλήσεις κατοικιών ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου ακινήτων αν δεν βρεθεί μόνιμη λύση, θα αρχίσουν στο άμεσο μέλλον οι πτωχεύσεις στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση στα κατεχόμενα αυξήθηκε κατά 4% στα τέλη Ιουνίου σε σύγκριση με τον Μάιο ενώ ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση, ο οποίος ήταν 22 χιλιάδες 757 στο τέλος Μαΐου, αυξήθηκε κατά 837 μονάδες τον Ιούνιο και έφτασε τις 23 χιλιάδες 594.

Ο αριθμός των διαμερισμάτων προς πώληση αυξήθηκε κατά 4,91%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς ακινήτων, ο αριθμός των προς πώληση επαύλεων /μονοκατοικιών αυξήθηκε κατά 1,21% σε ένα μήνα και ο αριθμός των προς πώληση διαμερισμάτων αυξήθηκε κατά 4,91%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση στην κατεχόμενη Κερύνεια και στα όρια της επαρχίας Κερύνειας αντιστοιχεί στο 54,5% του συνόλου των κατοικιών προς πώληση στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Πώς έγινε η τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στη Δαμασκό-Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά
NBC News: Το Ιράν απείλησε τον Τραμπ με τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ πριν πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις
Την Πέμπτη η τελευταία μέρα των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης 2025
Συνολικά είκοσι μία ειδικές πτήσεις από Λάρνακα-Συνεχίζονται και οι αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ
Καίει το Τμήμα Δασών η έκθεση Ελεγκτικής για Ακάμα-Χάθηκε εγγυητική ενός εκατομμυρίου, αυξήθηκε κατά 135% το κόστος
Διασώθηκαν Ισραηλινοί που επέβαιναν σε σκάφος που έφυγε από την Κύπρο-Αποκοιμήθηκε ο καπετάνιος
Η Τεχεράνη απειλεί πως θα βάλει στο στόχαστρο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Χίο-Εκκενώθηκαν οικισμοί, υπόνοιες για εμπρησμό
Συνελήφθη Αζέρος ιρανικής καταγωγής στην Κρήτη-Φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα