Ανακαλούνται από Υπουργικό δυο διορισμοί στους Ημικρατικούς Οργανισμούς λόγω ασυμβίβαστου

Δύο από τα συνολικά 103 μέλη που έχουν διοριστεί σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου θα αντικατασταθούν λόγω εντοπισμού επαγγελματικού ασυμβίβαστου από την αρμόδια Επιτροπή, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Αντωνίου είπε πως ενώπιον Σώματος τέθηκαν τα πορίσματα αυτεπάγγελτων ερευνών της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου για περιπτώσεις προσώπων που έχουν διοριστεί σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

«Από τα 103 πρόσωπα που διορίστηκαν στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, η Επιτροπή έχει εντοπίσει επαγγελματικό ασυμβίβαστο για δύο μέλη, τα οποία θα αντικατασταθούν το συντομότερο», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Όπως είπε, η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις θέσεις της Επιτροπής και θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των δύο μελών τις επόμενες μέρες.

«Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της πολιτικής για διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και αξιοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου, σημειώνοντας «το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρξε από πλευράς Κυβέρνησης, μέσω του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, αυστηρός προκαταρκτικός έλεγχος για τυχόν ασυμβίβαστο προτού γίνουν οι διορισμοί, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στους 103 διορισθέντες υπήρξαν μόνον δύο περιπτώσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σε ποιους ημικρατικούς είχαν διοριστεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ο κ. Αντωνίου είπε αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενες μαζί με τα νέα ονόματα των προσώπων που θα τα αντικαταστήσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου