Απαντούν στον Φειδία τα Παιδιά Αγνοουμένων-«Το θέμα δεν είναι ένα podcast για να συσπειρώσει ακόλουθους»

Τα όσα ισχυρίζεται στο βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, διαψεύδει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Παιδιών Αγνοουμένων, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της 20ης Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, με τα παιδιά αγνοουμένων να σημειώνουν μάλιστα ότι ουδέποτε απολογήθηκε προς το πρόσωπό τους.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα σε άλλα στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Προεδρικό στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για τους αγνοούμενους, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Παιδιών Αγνοουμένων, πλησίασε τον νεαρό για να μοιραστεί τα ζητήματα που τους απασχολούν, με τον ευρωβουλευτή, όπως ανέφερε η Ομάδα, «να χλευάζει και να απαξιώνει τους ίδιους, όπως, “μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου”, “ποια νομίζεις ότι είσαι”, “εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το ευρωκοινοβούλιο”, “τζαι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι” και το καταληκτικό, “εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή”».

Αργότερα, ο Φειδίας Παναγιώτου, μέσω βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό, ανέφερε πως όντως υπήρξε μια έντονη συζήτηση με άτομα της Ομάδας Παιδιών Αγνοουμένων, ωστόσο, όπως σημείωσε, απολογήθηκε από την ίδια ώρα. Μάλιστα, ο νεαρός ευρωβουλευτής ανέφερε πως όλοι του ζητούν να απολογηθεί για ένα συμβάν που έγινε, ενώ πριν αναφερθεί σε γεγονότα, έστριψε τα πυρά του προς τα κόμματα, ισχυριζόμενος ότι μετά την εκλογή του προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομά του.

Σε δηλώσεις της στον REPORTER, η πρόεδρος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Παιδιών Αγνοουμένων, Δέσποινα Γρηγορίου, ξεκαθάρισε πως, «τίποτα από τα όσα ανέφερε στο βίντεο ο Φειδίας Παναγιώτου, δεν ισχύουν και δεν απολογήθηκε, αλλά ούτε και τώρα απολογείται. Εάν έχει εφεύρει αυτό το επικοινωνιακό κόλπο για να συσπειρώσει τους ακόλουθούς του και να τους στρέψει εναντίον μας, τότε τι να πούμε. Ο πόλεμος που δεχθήκαμε αυτές τις μέρες, ήταν ανελέητος. Ειλικρινά, 50 χρόνια, δεν ζήσαμε τόση επίθεση από κανένα άλλο πρόσωπο, όση ζήσαμε αυτές τις μέρες, γιατί πραγματικά είχαμε τολμήσει να πούμε τι συνέβη εκείνη τη νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο».

Η κα. Γρηγορίου, είπε πως ο ευρωβουλευτής «ήταν και είναι απαράδεκτος», προσθέτοντας πως «δυστυχώς, στο ήδη βεβαρημένο ψυχολογικό θέμα των μελών μας, αυτό στοίχησε και πρόσθεσε μάλιστα και άλλα προβλήματα ψυχολογικά. Το να μας αποκαλούν κομματόσκυλα και άλλα διάφορα επίθετα, ακόμα και μέχρι σήμερα, όπου απομονώνουν στιγμιότυπα που έχουμε βγάλει με πολιτικούς αρχηγούς στη δημοσιογραφική διάσκεψη που είχαμε κάνει πριν τρεις μήνες για να ανακοινώσουμε το υπό σύσταση σωματείο και τη δράση της ομάδας ανεβάζοντας τα στο facebook και να μας κατηγορούν, είναι απαράδεκτο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα».

Όσο αφορά το κάλεσμα του Φειδία Παναγιώτου, για να συμμετέχουν τα άτομα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Παιδιών Αγνοουμένων σε podcast, η κα. Γρηγορίου, απάντησε ότι, «το θέμα των αγνοουμένων, δεν είναι ένα podcast. Τον κύριο Φειδία, η ομάδα αγνοουμένων τον έχει πλησιάσει, όπως πλησίασε όλους τους βουλευτές, όλα τα πολιτικά κόμματα και συζητήσαμε μαζί τους, για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε το θέμα της ανεύρεσης των αγνοουμένων και των θεμάτων των οικογενειών. Συγκεκριμένα, προς τον κ. Φειδία, μια κοπέλα της ομάδας μας, ανέφερε αυτολεξεί προς τον ίδιο, ‘βγάλε μια φωτογραφία, κάνε ένα βίντεο, ανέβασε μας στα social media σου που σε βλέπει τόσος κόσμος, να ακουστεί το πρόβλημα μας, βοήθα μας’. Και αυτός από την πλευρά του, απάντησε, ‘δεν είναι αυτός ο τρόπος’ και σήμερα έρχεται να μας προτείνει να κάνουμε podcast. Δεν θέλουμε. Δεν είμαστε κορόιδα κανενός Φειδία Παναγιώτου, έχουμε αξιοπρέπεια, την οποία τηρούμε εδώ και πενήντα χρόνια».

Όπως πρόσθεσε επίσης η πρόεδρος των Παιδιών Αγνοουμένων, «αν θέλει ο κ. Παναγιώτου να κάνουμε μια συζήτηση κάποια άτομα που ήταν μπροστά πολύ ευχαρίστως, αλλά σε ένα σταθμό Παγκύπριας εμβέλειας. Σε podcast όμως, για να κερδίσει ο ίδιος και να θησαυρίσει στην πλάτη και στα κόκκαλα αυτών των ανθρώπων, ούτε το επιτρέπουμε, ούτε θα το επιτρέψουμε. Κάποια πράγματα είναι ιερά και δεν αγγίζονται. Εμείς ζητήσαμε να μας καλέσει στην ευρωβουλή, όπως καλούν κατά διαστήματα, συγγενείς αγνοουμένων, καθώς οι ευρωβουλευτές έχουν αυτό το δικαίωμα. Επειδή είχαμε προτάσεις και από άλλους ευρωβουλευτές, προτείναμε και στον ίδιο αυτό το πράγμα, αλλά ο ίδιος θωρείσαι ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός, αλλά είναι τα podcast. Λυπούμαστε όμως, αλλά δεν είναι τα podcast».

Καταλήγοντας, η κα. Γρηγορίου, σημείωσε πως, «το να έχει πει, τα όσα είπε ο κ. Παναγιώτου προς εμάς και να αναφέρει στη συνέχεια ότι παραφέρθηκε σε δυο-τρία σημεία, δεν είναι έτσι, καθώς ήταν όλη η συζήτηση μια αλλόφρων κατάσταση. Δεν γίνεται να γελά μπροστά μας, με τον τρόπο που κάνει τα βίντεο του και έτσι μας αντιμετώπισε εκείνη τη στιγμή».

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας