Γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία και δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό στο ίδιο της το σπίτι

Βίντεο που απεικονίζει τις τελευταίες στιγμές της Σόνια Μάσεϊ, μιας μαύρης γυναίκας από το Ιλινόις των ΗΠΑ, η οποία δολοφονήθηκε από την τοπική αστυνομία μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όταν αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν εκεί μετά από κλήση της ίδιας στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911.

Το βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Ιλινόις τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, δείχνει σε πρώτο πλάνο τις κινήσεις της Μάσεϊ πριν το θανάσιμο πυροβολισμό που δέχθηκε από έναν λευκό αστυνομικό.

Η γυναίκα είχε καλέσει τις αστυνομικές αρχές για να αναφέρει ότι κάποιος πιθανόν να είχε εισβάλλει στο σπίτι της, έξω από το Σικάγο, αναφέρει το BBC.

Η δολοφονία της 36χρονης Σόνια Μάσεϊ, η οποία έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας οδήγησε σε ποινικές διώξεις εναντίον ενός από τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στο σπίτι της, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε το περιστατικό.

Παράλληλα ο ένοχος, ο οποίος ήταν ο βοηθός του σερίφη της κομητείας Σάνγκαμον, ονόματι Σον Γκρέισον, απολύθηκε από το αστυνομικό σώμα και έχουν απαγγελθεί εναντίον του κατηγορίες για φόνο και υπηρεσιακή παράβαση καθήκοντος, τις οποίες αρνήθηκε. Ο Γκρέισον κρατείται από τις αρχές της εβδομάδας χωρίς εγγύηση.

Το βίντεο προέρχεται από μία κάμερα σώματος (bodycam) και δείχνει τους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι της Μάσεϊ να της φωνάζουν να αφήσει κάτω μια κατσαρόλα με βραστό νερό που κρατούσε, σημαδεύοντάς την με τα όπλα τους.

Οι αστυνομικοί την ακολούθησαν στο εσωτερικό όταν η Μάσεϊ μπήκε στο σπίτι της και την παρακολουθούσαν καθώς έψαχνε για την ταυτότητά της.

Ο Γκρέισον απείλησε την 36χρονη πως αν δεν άφηνε κάτω την κατσαρόλα «θα την πυροβολούσε στο γ******ο πρόσωπό της». Στη συνέχεια τράβηξε το πιστόλι του καθώς της φωνάζει να αφήσει κάτω την κατσαρόλα για άλλη μια φορά.

«Εντάξει, συγγνώμη», ακούγεται να λέει η κα Μάσεϊ πριν σκύψει να αφήσει κάτω την κατσαρόλα, αλλά ήταν πολύ αργά, αφού ο αστυνομικός την πυροβόλησε. Μετά το συμβάν, ακούγεται ο Γκρέϊσον να λέει στο συνεργάτη του ότι δεν θα χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

sonia-massei

Καθώς ο άλλος βοηθός προσπάθησε να φέρει ένα ιατρικό κιτ για να παρέχει πρώτες βοήθειες στην αιμόφυρτη Μάσεϊ, ο αστυνομικός λέει: «Τελείωσε. Μπορείς να πας να το πάρεις, αλλά αυτό είναι μια σφαίρα στο κεφάλι».

Τη Δευτέρα, το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάνγκαμον δήλωσε ότι η χρήση βίας που άσκησε ο Γκρέϊσον δεν δεν ήταν δικαιολογημένη.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν δήλωσε «συντετριμμένος» για την οικογένειά της Σόνια Μάσεϊ.

Ο θάνατος της Σόνια Μάσεϊ αποτέλεσε αντικείμενο διαμαρτυριών έξω από το κτίριο της κομητείας Σάνγκαμον στο Ιλινόις την περασμένη εβδομάδα, με τους διαδηλωτές να κάνουν λόγο για ένα έγκλημα με ρατσιστική φύση. «Την δολοφόνησαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι», έγραφε ένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία