Πάνω από 50 υποθέσεις κλοπές λουόμενων καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία-Οι περισσότερες στη Λάρνακα

Συνολικά 57 υποθέσεις, που αφορούν κλοπές λουόμενων σε διάφορες παραλίες της Κύπρου διερευνά η Αστυνομία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος σημείωσε πως η Αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις από τις αρχές του καλοκαιριού.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου είπε πως οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην περίοδο 1η Μαΐου μέχρι 22 Ιουλίου του 2024, για να σημειώσει ότι οι περισσότερες κλοπές από λουόμενους εντοπίζονται στη Λάρνακα.

43 κλοπές σε Λάρνακα

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην Λάρνακα καταγράφηκαν 43 κλοπές από παραλίες και συνελήφθησαν 8 πρόσωπα. Το ένα πρόσωπο από τα οκτώ, μάλιστα, σύμφωνα με τον Χρίστο Ανδρέου, επιχείρησε να κλέψει δύο φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, στην Αμμόχωστο διερευνήθηκαν 6 υποθέσεις και συνελήφθησαν 2 πρόσωπα, στη Λεμεσό 7 υποθέσεις και μία σύλληψη 53χρονου, ενώ στην Πάφο διερευνήθηκε μια υπόθεση, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Ειδικές επιχειρήσεις με υπό κάλυψη αστυνομικούς

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρέου η Αστυνομία προχώρησε σε διάφορες ενέργειες και έλαβε μέτρα, ώστε να γίνεται κατορθωτή η σύλληψη των δραστών.

Είπε συγκεκριμένα ότι η Αστυνομία πραγματοποιεί ειδικές επιχειρήσεις με υπό κάλυψη αστυνομικούς σε παραλίες, όπου έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα κλοπών σε λουόμενους.

Πρόσθεσε, δε, ότι σε πολλές περιπτώσεις μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν επ’ αυτοφώρω πρόσωπα να κλέβουν, ενώ σε άλλες ενημερώνονταν από πολίτες.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία προβαίνει συχνά σε συστάσεις προς το κοινό.

Μέσω ανακοινώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να μεταφέρουν αντικείμενα αξίας σε παραλίες, να έχουν μαζί τους μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό, να μην αφήνουν την περιουσία τους χωρίς επιτήρηση και να συνεργάζονται με άλλους λουόμενους ή εκδρομείς για την επιτήρησή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έφοδος της ΥΚΑΝ σε αποθήκη, εντόπισε φυσίγγια και πάνω από ένα κιλό κάνναβη-Χειροπέδες σε 34χρονο (pics)
Τη Δευτέρα η συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της νέας φονικής πυρκαγιάς με θύμα τον 32χρονο Μενέλαο
Τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα αστυφύλακα Ανδρέα Χριστοφίδη
Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 32χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του
Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία
Στιγμές τρόμου για 68χρονο-Του έστησε καρτέρι κουκουλοφόρος και τον λήστεψε
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Επανήλθε ο Τριανταφυλλίδης για προαγωγή Κατσουνωτού με καρφιά σε ΔΗΣΥ-«Από πού ήρθε η εντολή για... αφωνία»
Παγετός στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος-Πρόσβαση μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες