Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαχτσελί-«Ο Δένδιας είναι σε παραλήρημα και η Βανδή είναι ασεβής»

Δριμεία επίθεση κατά του Νίκου Δένδια και της Δέσποινας Βανδή, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος MHP και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας «θρασείς».

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας βρίσκεται σε παραλήρημα. Η Τουρκία θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου, η οποία είναι τουρκική», όπως υποστήριξε.

«Το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Νότια Κύπρο τις προάλλες, συκοφάντησε τους εορτασμούς της 50ης επετείου ως "γιορτή ντροπής των Τουρκοκυπρίων" και εξέφρασε τη δυσφορία του για την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να θεωρηθεί ως αγένεια, δειλία και καθαρή θρασύτητα. Ο χαρακτηρισμός των εορτασμών των 50 χρόνων ως "γιορτές ντροπής" είναι το παραλήρημα ενός σκοταδιστή, ο παραλογισμός ενός ανεκδιήγητου ανθρώπου. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση της 20ης Ιουλίου τερμάτισε τις απόπειρες γενοκτονίας των Τουρκοκυπρίων, έκανε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ να πληρώσουν ένα τίμημα, απέτρεψε τη μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί, εξασφάλισε την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και άνοιξε την πόρτα στη μετέπειτα 50ετή περίοδο ειρήνης και σταθερότητας. Ως εκ τούτου, οι εχθροί των Τούρκων είναι ανήσυχοι, πονούν και ο ύπνος τους έχει διαταραχθεί. Το χρόνιο κυπριακό πρόβλημα είναι έργο αυτών που φοβούνται τη λύση. Κάθε φορά, ήταν η ελληνική πλευρά που δεν ευνοούσε τη λύση».

Επιπλέον, ο Μπαχτσελί δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Δέσποινα Βανδή, καταδικάζοντας την για «ασέβεια» προς την τουρκική σημαία και την αφίσα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, επειδή δεν στάθηκε μπροστά τους για να τραγουδήσει. Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ως «παράδειγμα ανηθικότητας» που δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

«Η ασέβεια μίας Ελληνίδας τραγουδίστριας προς την τουρκική σημαία και την αφίσα του Ατατούρκ είναι άλλο ένα παράδειγμα ανηθικότητας που εξαντλεί την υπομονή μας».

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Με τον Βαβούσκο θα δοκιμάσουν να παρουσιαστούν οι μοναχοί-Δεν τους ανέλαβε ο νέος δικηγόρος
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στην Τουρκία, λόγω απειλής για βόμβα
Οι επιστημονικές εξετάσεις θα καταδείξουν τα αίτια θανάτου του μουμιοποιημένου άντρα