Δέκα άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στο Ιράκ

Το Ιράκ εκτέλεσε σήμερα δι' απαγχονισμού 10 άνδρες, που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για κατηγορίες τρομοκρατίας, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.

Οι εκτελέσεις διεξήχθησαν σε μια φυλακή στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο τμήμα της χώρας, και όλοι όσοι εκτελέστηκαν ήταν Ιρακινοί υπήκοοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι 10 άνδρες είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και για τη διάπραξη «σοβαρών τρομοκρατικών εγκλημάτων», συμπλήρωσαν οι πηγές ασφαλείας.

Τον Απρίλιο, το Ιράκ εκτέλεσε δι' απαγχονισμού 11 άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για κατηγορίες περί τρομοκρατίας, προκαλώντας τις επικρίσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτελεστεί κρυφά, δεδομένης μιας «ανησυχητικής έλλειψης διαφάνειας» σχετικά με τις εκτελέσεις στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Παραμένουν τα ίδια δεδομένα για τις οφειλές των Σωματείων-«Οι αποφάσεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί»
ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στα κατεχόμενα-10 τραυματίες
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»