Mε ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα τα οκτώ παιδιά από το ατύχημα-Στο Νοσοκομείο 26 πρόσωπα

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Γεροσκήπου, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, είναι πιθανόν δύο από αυτά να κρατηθούν για προληπτικούς λόγους.

Όπως προαναφέρθηκε, είπε ο κ. Νικολάου, υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλησης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού. Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού, πρόσθεσε.

Τα 8 παιδιά που βρίσκονταν κοντά και ανέπνευσαν τις αναθυμιάσεις αισθάνθηκαν αδιαθεσία, γι' αυτό και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Επεσήμανε τέλος πως οι εξετάσεις στην σκηνή συνεχίζονται σε συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκαν γραπτές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, καθώς και διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Μάλιστα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα, 12 ενήλικες και 14 ανήλικοι, ενώ δύο παιδιά, αγοράκια ηλικίας 8 και 9 χρονών θα κρατηθούν προληπτικά.

Στο μεταξύ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβησαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Γεροσκήπου λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «ο Πυροσβεστικός Σταθμό Πάφου ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης ομάδας και όχημα αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών σε ξενοδοχειακή μονάδα λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας μετά από την ανάμειξη και αντίδραση χημικών υλικών». 

Οκτώ παιδιά θαμώνες στην πισίνα συνέχισε ο κ. Κεττής στην ανάρτηση του, μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρα στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου λόγω εισπνοής αναθυμιάσεων.

Στο μέρος παρευρέθηκε και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είπε ο κ. Κεττής περιορίστηκε σε συστάσεις και επιθεώρηση μόνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ παιδιά ασθένησαν από πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο-Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα