Σχεδόν 10.000 πτήσεις επηρεάστηκαν διεθνώς από το ψηφιακό μπλακ άουτ

Σχεδόν 10.000 πτήσεις επηρεάστηκαν διθενώς, εξαιτίας του ψηφιακού μπλακ άουτ που σημειώθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η διαδικτυακή πλατφόρμα OAG.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνέπειες που προέκυψαν από την προβληματική ενημέρωση του λογισμικού CrowdStrike την Παρασκευή, συνεχίστηκαν και το Σάββατο και την Κυριακή, όσον αφορά τις πτήσεις και τα αεροδρόμια που επηρεάστηκαν.

Συγκεκριμένα, κατά το τριήμερο ακυρώθηκαν 9.650 πτήσεις των 20 μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών διεθνώς. Αναλυτικά, την Παρασκευή ακυρώθηκαν 4.128 πτήσεις, 2.903 το Σάββατο και 2.619 την Κυριακή.

Αναλύοντας τα δεδομένα για τις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, η πλατφόρμα OAG αναφέρει ότι η εταιρεία που επηρεάστηκε περισσότερο ήταν η Delta Airlines με 4.675 πτήσεις της να ακυρώνονται κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Ακολουθεί η United Airlines με 1.706 συνολικά ακυρωμένες πτήσεις το τριήμερο. Η American Airlines ακύρωσε 860 πτήσεις, η Spirit 550, η Easyjet 469 και η Lufthansa 281.

Ακόμα 271 πτήσεις ακύρωσε η Ryanair, 186 η China Eastern, 182 η Indigo, 131 η British Airways.

Ενδεικτικό είναι ότι κάποιες από τις εταιρείες επηρεάστηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό το Σαββατοκύριακο, παρά την Παρασκευή που σημειώθηκε το πρόβλημα, με την OAG να σημειώνει ότι η κατάσταση βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Απομονωμένος ο Χαμενεΐ-Το «ξεδόντιασμα» του στενού του κύκλου, τα λάθη και οι σκιώδεις διάδοχοί του
Έτοιμος να ανάψει πράσινο για επίθεση στο Ιράν ο Τραμπ-Θέλει όμως να αποφύγει εμπλοκή σε γενικευμένο πόλεμο
Yποσχέθηκε εκδίκηση ο Νετανιάχου για το μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ-«Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ
BINTEO: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά νοσοκομείο στην Μπερ Σεβά-Συγκλονιστικές εικόνες
Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες μιας πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή