Πρόεδρος για διορισμό Επιτρόπου στην Κομισιόν: Συζητάμε για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα

Στο παρόν στάδιο συζητούνται με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Κυπριακό Μουσείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης των επαναπατρισθέντων αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών αντικειμένων από το Μόναχο, που είχαν κλαπεί και εξαχθεί παράνομα από την κατεχόμενη Κύπρο από τον αρχαιοκάπηλο Aydin Dikmen και κρατούνταν από τις γερμανικές αρχές.

Ερωτηθείς για τον διορισμό Ευρωπαίων Επιτρόπων και κατά πόσον ο Κύπριος Ευρωπαίος Επίτροπος θα προέρχεται από κομματικό χώρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την εκλογή της λέγοντας ότι «συζητάμε αυτή τη στιγμή για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια».

Στη βάση της τελικής συναπόφασης σε αυτό το θέμα, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, θα ανακοινωθεί και αυτός ή αυτή, που θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το εάν θα ενδιέφερε την Κύπρο το χαρτοφυλάκιο για τη Μεσόγειο που εξήγγειλε η Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, όχι μόνο ένα. Αναμένουμε τη συζήτηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής και θα σας κάνω ανακοινώσεις, όταν πρέπει να γίνουν».

«Με την ευκαιρία, να την ευχαριστήσω (την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και για το ξεκάθαρο μήνυμα με αφορμή την 20ή Ιουλίου», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ως ελληνισμός οφείλουμε να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ο κατευνασμός»
Δεν πέφτει στην παγίδα Τατάρ η Κυβέρνηση-Απορρίπτει τα περί παροχής νερού από τον παράνομο αγωγό
Συνεχάρη τον νέο ΥΠΕΞ του Λιβάνου ο Κόμπος-«Ανυπομονώ να συναντηθώ σύντομα μαζί σας»
Κρίσιμη Δευτέρα για το Κυπριακό-Καθοριστικές οι επαφές της Ντι Κάρλο με τους δύο ηγέτες
Πώς απαντά για πρόταση προτεραιότητας του εκάστοτε προέδρου του ΔΗΣΥ για υποψηφιότητα σε Προεδρικές ο Καρούσος
Ενόχλησε Ερχιουρμάν η αυστηροποίηση ποινών για σφετεριστές-«Η επίλυση περιουσιακού συνδέεται με τη λύση»
Πάνω από 90% οι Κύπριοι ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές-Έδωσε στοιχεία στη Βουλή ο ΥΠΕΣ
Η ψήφος στα 17, η πολιτική παιδεία και η σφαιρική αντίληψη του κόσμου
Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»