Πρόεδρος για διορισμό Επιτρόπου στην Κομισιόν: Συζητάμε για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα

Στο παρόν στάδιο συζητούνται με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Κυπριακό Μουσείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης των επαναπατρισθέντων αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών αντικειμένων από το Μόναχο, που είχαν κλαπεί και εξαχθεί παράνομα από την κατεχόμενη Κύπρο από τον αρχαιοκάπηλο Aydin Dikmen και κρατούνταν από τις γερμανικές αρχές.

Ερωτηθείς για τον διορισμό Ευρωπαίων Επιτρόπων και κατά πόσον ο Κύπριος Ευρωπαίος Επίτροπος θα προέρχεται από κομματικό χώρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την εκλογή της λέγοντας ότι «συζητάμε αυτή τη στιγμή για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια».

Στη βάση της τελικής συναπόφασης σε αυτό το θέμα, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, θα ανακοινωθεί και αυτός ή αυτή, που θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το εάν θα ενδιέφερε την Κύπρο το χαρτοφυλάκιο για τη Μεσόγειο που εξήγγειλε η Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, όχι μόνο ένα. Αναμένουμε τη συζήτηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής και θα σας κάνω ανακοινώσεις, όταν πρέπει να γίνουν».

«Με την ευκαιρία, να την ευχαριστήσω (την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και για το ξεκάθαρο μήνυμα με αφορμή την 20ή Ιουλίου», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διευκρινίζει ο Στιούαρτ για την επόμενη διευρυμένη-«Δεν μπορεί να είναι επανάληψη της Γενεύης, δεν μιλάμε ακόμα για λύση»
Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Αυτούς επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη νέα Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία
Σέρνει δημοσιογράφους στα «δικαστήρια» ο Τατάρ για «συκοφαντική δυσφήμιση»
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Έπιασαν… κοτοπουλάκι στο Τμήμα Τελωνείων-Φωτογραφίες από τις ποσότητες κρέατος που κατασχέθηκαν
Νέα κριτική Ερχιουμάν σε Τατάρ για το Κυπριακό-Διαφωνεί με τους χειρισμούς στο περιουσιακό
Αντιμέτωπη με δασμούς έως και 245% η Κίνα λόγω των αντιποίνων της