Νέα διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες-Κολλημένος στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση για τη Δευτέρα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Εξέδωσε επίσης κίτρινη προειδοποίηση για απόψε με ισχύ από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της Δευτέρας. Οπως αναφέρει, η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να κατέλθει γύρω στους 28 βαθμούς.

Επίσης, το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, είναι σε επίπεδο «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Πάρα πολύ καλά κύλησε η πρώτη μέρα στην τεχνική εκπαίδευση
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στην Τουρκία, λόγω απειλής για βόμβα
Οι επιστημονικές εξετάσεις θα καταδείξουν τα αίτια θανάτου του μουμιοποιημένου άντρα
Επιχείρηση διάσωσης 27χρονου που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στη θάλασσα
Μοιραία βουτιά για 87χρονο-Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στην Πάφο
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο
Ησαΐας καλεί Ανδριάνα;
Αρχή σχολικής χρονιάς εν μέσω καινοτομιών και νέων δράσεων δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Θα στηρίξει προσπάθειες ΥΠΑΝ για ενίσχυση δημόσιου σχολείου η ΔΗΠΑ