Απειλούν οι Χούθι-«Χωρίς κόκκινες γραμμές η επίθεση που θα εξαπολύσουμε εναντίον του Ισραήλ»

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να επιτίθενται στο Ισραήλ και δεν θα τηρούν κανέναν κανόνα εμπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera την Κυριακή, μία ημέρα μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους των Χούτι κοντά στο λιμάνι αλ Χουντάιντα σε αντίποινα για μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ την Παρασκευή κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Αμπντουλσαλάμ είπε ότι δεν θα υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην απάντηση των Χούθι στο Ισραήλ. «Όλες οι ευαίσθητες τοποθεσίες θα είναι στόχος για εμάς», είπε.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, δήλωσε ότι η «απάντησή μας στην ισραηλινή επίθεση εναντίον της χώρας μας έρχεται αναπόφευκτα και θα είναι τεράστια».

Σύμφωνα με τις IDF, οι Χούθι της Υεμένης τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν εκτοξεύσει πάνω από 220 βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ - κυρίως προς την νοτιότερη πόλη Εϊλάτ - σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή με Ισραήλ και Χούτι σε θέση μάχης

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε γέφυρα στο Μάντσεστερ-Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Πορνοστάρ δολοφόνησε ζευγάρι στο Λονδίνο-Διαμέλισε τα πτώματα και έπειτα χόρευε στη σκηνή του φόνου
Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία-Η ανακοίνωση Ζελένσκι
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δεκαοκτώ νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε σχολείο στο Μπαγκλαντές
Τραγωδία στη Δομινικανή Δημοκρατία-Τουλάχιστον έξι νεκροί και 47 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο-Ένας νεκρός
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στόχους των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη
«Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν»-Η ΕΕ ετοιμάζει αντεπίθεση στους δασμούς του Τραμπ, με το βλέμμα στην... έσχατη λύση
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός ΕΕ που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν