Μόνο η Μισέλ Ομπάμα θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, μετά την ολέθρια τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο κανείς εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν σε μια υποθετική αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Στη διήμερη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 78χρονος Τραμπ όσο και ο 81χρονος Μπάιντεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχασε έδαφος μετά το ντιμπέιτ.

Από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, σε μια υποθετική «μάχη» τους με τον Τραμπ, μόνο η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν: θα συγκέντρωνε ποσοστό 50% έναντι 39% για τον Τραμπ. Η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Το 32% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων είπαν ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί αφού δεν κατάφερε στην τηλεμαχία να αποκρούσει τις επιθέσεις του Τραμπ και τους πολυάριθμους ψευδείς ισχυρισμούς του.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του. Στην περίπτωση που αποχωρούσε, οι Δημοκρατικοί που θα ήταν πιθανό να τον αντικαταστήσουν θα είχαν παρόμοια ή και χειρότερη επίδοση από αυτόν απέναντι στον Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Για παράδειγμα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις βρίσκεται μία μονάδα πίσω από τον Τραμπ (42% έναντι 43%), διαφορά εντός του στατιστικού λάθους. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, θα τα πήγαινε οριακά χειρότερα, με ποσοστό 39% έναντι 42% για τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε γέφυρα στο Μάντσεστερ-Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Πορνοστάρ δολοφόνησε ζευγάρι στο Λονδίνο-Διαμέλισε τα πτώματα και έπειτα χόρευε στη σκηνή του φόνου
Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία-Η ανακοίνωση Ζελένσκι
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δεκαοκτώ νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε σχολείο στο Μπαγκλαντές
Τραγωδία στη Δομινικανή Δημοκρατία-Τουλάχιστον έξι νεκροί και 47 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο-Ένας νεκρός
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στόχους των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη
«Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν»-Η ΕΕ ετοιμάζει αντεπίθεση στους δασμούς του Τραμπ, με το βλέμμα στην... έσχατη λύση
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός ΕΕ που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν