«Πρόβες» είχε κάνει ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου

Οργανωμένη στη λεπτομέρεια ήταν η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, στο Νέο Ψυχικό. Ο δολοφόνος, σύμφωνα με τις έως τώρα διαπιστώσεις της αστυνομίας, είχε παρακολουθήσει το θύμα σε όλη τη διαδρομή που έκανε από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, στο γραφείο του, στο Νέο Ψυχικό. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, αυτό είχε γίνει τουλάχιστον δύο φορές, στη λογική της «πρόβας».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πρώτη φορά βλέπουν τέτοια λεπτομέρεια στην πινακίδα του σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης: Είχε αντιγραφεί ακόμη και σφραγίδα από το ΚΤΕΟ. Ο δολοφόνος με βάση τα βίντεο που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, έφτασε στο Νέο Ψυχικό και έστησε καρτέρι στον τοπογράφο περίπου στις επτά το πρωί.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ήδη σειρά από βίντεο προκειμένου να συνθέσουν το παζλ του εγκλήματος και να εντοπίσουν εκείνο το στοιχείο που θα οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη και εκείνων που «παρήγγειλαν» τη δολοφονία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το θύμα είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, οι ερευνητές της ΕΛΑΣ αναζητούν απαντήσεις στο παρελθόν του και συγκεκριμένα στις επαγγελματικές δραστηριότητές του στα νησιά των Κυκλάδων, και κυρίως στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος είχε κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000 και μέσα στα χρόνια είχε αναπτύξει και κοινωνικές σχέσεις με επαγγελματίες της Μυκόνου, ενώ ήταν και κουμπάρος με εργολάβο του νησιού.

Επιπλέον, στην Ίο φέρεται να είχε αγοράσει εκτάσεις, όπως και στη Μύκονο και να είχε φτιάξει βίλες σε συνεργασία με άλλους εργολάβους. Παράλληλα είχε αναλάβει και ένα πρότζεκτ γνωστού επιχειρηματία του real estate.

Στη Μύκονο πήγαινε μόνο για δουλειά, ενώ με τον συνέταιρό του στο γραφείο του Ψυχικού είχαν μοιράσει τις δουλειές. Ο Παναγιώτης Στάθης έκανε τα τοπογραφικά έξω και ο συνέταιρός του τη δουλειά γραφείου.

Ίσως λοιπόν κάποιοι ενοχλήθηκαν με τις δραστηριότητές του και θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση. Πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι πιθανό να δοθούν κάποιες απαντήσεις από την ανάλυση του κινητού του θύματος.

Επίσης έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους ένα περίεργο περιστατικό που ίσως να συνδέεται με την υπόθεση και αφορά στην καταγγελία του θύματος το 2021 ότι άγνωστοι τον είχαν χτυπήσει με γροθιές και κλοτσιές. H επίθεση εναντίον του είχε γίνει έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, στις 23:00 το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2021.

Πώς έγινε η άγρια δολοφονία στο Νέο Ψυχικό

Η άγρια δολοφονία έλαβε χώρα λίγο πριν τις 8.30 το πρωί τη στιγμή που το θύμα έφθασε στο γραφείο της εταιρείας του στο Νέο Ψυχικό.

Τότε τον πλησίασε ένα σκούτερ και ο αναβάτης του, ένας μαυροφορεμένος άνδρας με λευκό κράνος, έβγαλε ένα όπλο και τον πυροβόλησε περισσότερες από 10 φορές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»-Η περιουσία του Ρέμου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή
Δεσμεύτηκε η περιουσία δημοφιλούς τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
BINTEO: Οδηγός ξυλοκόπησε τον τέως δήμαρχο Ραφήνας και τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο
Αποφασισμένος και ψύχραιμος ο εκτελεστής του Στάθη-Τον σκότωσε πάνω από τη μηχανή στοχεύοντας με το ένα χέρι
Κατέθεσε μήνυση εις βάρους του Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου-«Ήταν εκτός εαυτού, με απείλησε»
Σοκαρισμένες οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη- «Ήταν σαν αδέρφια, ούρλιαζε και έκλαιγε»
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου-Με δύο όπλα η εκτέλεση του
Καταθέτουν οι στενοί φίλοι του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό
Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για την αλαζονεία μέσω Αυγενάκη - Το παρασκήνιο της διαγραφής
Ματωμένο γλέντι στην Κρήτη-Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος 32χρονο