Τροπολογία Χατζηγιάννη στην ΚΣ ΟΑΣΕ για μετριασμό επιπτώσεων από ρητορική μίσους

Να αναπτύξει μηχανισμούς μετριασμού των επιπτώσεων από την αύξηση της ρητορικής μίσους, της πολιτικής πόλωσης, του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας καλείται να αναπτύξει ο ΟΑΣΕ με τροπολογία του Βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 31ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), που συνεχίζονται στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, σε παρέμβαση του ο Κύπριος Βουλευτής ανέφερε ότι τα φαινόμενα αυτά, βαθαίνουν επικίνδυνα τον διχασμό και πλήττουν καίρια τη δημοκρατία και τις φιλελεύθερες κοινωνίες. Πρέπει, τόνισε, να υπάρξει συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, το οποίο απαγορεύει ρητά την ενθάρρυνση κάθε είδους διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας λόγω εθνοτικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους.  

Με άλλη τροπολογία του κ. Χατζηγιάννη, η ΚΣ ΟΑΣΕ υπογραμμίζει τη σημασία του νεοσυσταθέντος Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΔΦΝΑ), με σκοπό την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής και συνολικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Επαναβεβαιώνεται η προσήλωση της Συνέλευσης στις θεμελιώδεις αρχές του ΟΑΣΕ, ήτοι της συνεργασίας, του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού και εκφράζεται πλήρης υποστήριξη στο έργο που επιτελούν οι επιτόπιες αποστολές του ΟΑΣΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σημειώνοντας την καθόλα επιτυχή πρώτη συνάντηση του ΔΦΝΑ στα Τίρανα, τον περασμένο Μάρτιο και το ενδιαφέρον πολλών Κοινοβουλίων να φιλοξενήσουν τις επόμενες συναντήσεις, ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε τη δυνατότητα συμβολής του Φόρουμ στις προσπάθειες για πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο στην περιοχή.

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του κ. Χατζηγιάννη, συνεδρία των αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι αιτίες της δημογραφικής ερήμωσης και της διαρροής επιστημόνων από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και βέλτιστοι δυνατοί τρόποι για άμβλυνση του φαινομένου αυτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα