Τροπολογία Χατζηγιάννη στην ΚΣ ΟΑΣΕ για μετριασμό επιπτώσεων από ρητορική μίσους

Να αναπτύξει μηχανισμούς μετριασμού των επιπτώσεων από την αύξηση της ρητορικής μίσους, της πολιτικής πόλωσης, του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας καλείται να αναπτύξει ο ΟΑΣΕ με τροπολογία του Βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 31ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), που συνεχίζονται στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, σε παρέμβαση του ο Κύπριος Βουλευτής ανέφερε ότι τα φαινόμενα αυτά, βαθαίνουν επικίνδυνα τον διχασμό και πλήττουν καίρια τη δημοκρατία και τις φιλελεύθερες κοινωνίες. Πρέπει, τόνισε, να υπάρξει συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, το οποίο απαγορεύει ρητά την ενθάρρυνση κάθε είδους διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας λόγω εθνοτικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους.  

Με άλλη τροπολογία του κ. Χατζηγιάννη, η ΚΣ ΟΑΣΕ υπογραμμίζει τη σημασία του νεοσυσταθέντος Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΔΦΝΑ), με σκοπό την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής και συνολικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Επαναβεβαιώνεται η προσήλωση της Συνέλευσης στις θεμελιώδεις αρχές του ΟΑΣΕ, ήτοι της συνεργασίας, του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού και εκφράζεται πλήρης υποστήριξη στο έργο που επιτελούν οι επιτόπιες αποστολές του ΟΑΣΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σημειώνοντας την καθόλα επιτυχή πρώτη συνάντηση του ΔΦΝΑ στα Τίρανα, τον περασμένο Μάρτιο και το ενδιαφέρον πολλών Κοινοβουλίων να φιλοξενήσουν τις επόμενες συναντήσεις, ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε τη δυνατότητα συμβολής του Φόρουμ στις προσπάθειες για πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο στην περιοχή.

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του κ. Χατζηγιάννη, συνεδρία των αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι αιτίες της δημογραφικής ερήμωσης και της διαρροής επιστημόνων από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και βέλτιστοι δυνατοί τρόποι για άμβλυνση του φαινομένου αυτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δασκάλα στη Βρετανία κακοποίησε σεξουαλικά δύο αγόρια-Κάμερα την κατέγραψε χαμογελαστή πριν παρασύρει έναν έφηβο
Σαρλ Μισέλ: Η εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της ΕΕ
Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η γαλλική ακροδεξιά δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο, καταζητούνται άλλοι οκτώ
«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»-Η περιουσία του Ρέμου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή
Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351‚4εκ. κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή
Στη Βουλή νομοσχέδιο για προϋποθέσεις κατάργησης Βίζας προς ΗΠΑ για Κύπριους
Δεσμεύτηκε η περιουσία δημοφιλούς τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Συνάντηση Τούρκου Αντιπροέδρου με «πρωθυπουργό» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Το Κρεμλίνο τίμησε φαρσέρ που έχουν παγιδεύσει πολλούς Δυτικούς πολιτικούς