Η ΕΣΚ καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να αναθεωρήσει μετά από αγωγή κατά δημοσιογράφου

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο να αναθεωρήσει την αρχική του στάση στο θέμα της αγωγής κατά του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου και να απαντήσει δημόσια στα ερωτήματα που του τίθενται δημοσίως σημειώνοντας ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν μπορεί ούτε να παρεμποδίζεται, ούτε να παρασιωπάται.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΣΚ σημειώνει ότι αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη η αγωγή περί δυσφήμισης την οποία καταχώρησε πρόσφατα κατά του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. Στις στρατηγικές-προειδοποιητικές αγωγές, που διεθνώς έχουν κωδικοποιηθεί ως slapps, αναφέρει, «προκειμένου να σταματήσει η δημοσιογραφική διερεύνηση ενός θέματος, μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί ταγοί. Πρώτη φορά ένας εκκλησιαστικός ταγός μετέρχεται τέτοια πρακτική».

Ο Αριστείδης Βικέτος, προσθέτει η ΕΣΚ, είναι δημοσιογράφος με σαραντάχρονη πείρα στον κλάδο και μέλος της ΕΣΚ από το 1988 και διατέλεσε μέλος του ΔΣ της οργάνωσης για δύο θητείες, το 1992-94 και το 2016-19. «Είναι γνωστός για τον διερευνητικό χαρακτήρα των δημοσιευμάτων του, για το πάθος του για την αλήθεια και για την αυστηρότητα των κρίσεων του», σημειώνει.

«Ο σεβαστός προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου θα μπορούσε να διαψεύσει τον συνάδελφο Αριστείδη Βικέτο για τα όσα του καταλογίζει περί σύναψης μυστικής συμφωνίας με τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα πριν από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αντ΄ αυτού προσέφυγε στα Δικαστήρια εγκαλώντας τον δημοσιογράφο όσο και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Tv που φιλοξένησε τις απόψεις του», αναφέρει η ΕΣΚ.

Προσθέτει ότι ο κ. Βικέτος και ο σταθμός Alpha Tv, έχουν την αμέριστη στήριξη της Ένωσης Συντακτών στον δικαστικό αγώνα, που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει, σημειώνοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα δεν μπορεί ούτε να παρεμποδίζεται, ούτε να παρασιωπάται» και καλεί «τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο να αναθεωρήσει την αρχική στάση του και να απαντήσει δημόσια στα ερωτήματα που του τίθενται δημοσίως».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών
Ξεπέρασαν τα 450 άτομα που κάλεσαν το 1480 σε ένα τρίμηνο-Τι αφορούσαν τα περισσότερα αιτήματα
Καμπανάκι στη Βουλή για σοβαρές επιπτώσεις από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στα παιδιά
Τέσσερα δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση έκαψε η πυρκαγιά στην Πέγεια
Οργίλη αντίδραση οικογένειας Θανάση κατά Σταυριανού-«Μήπως η ΝΥ κρύβεται πίσω του για να ακυρώσει το πόρισμα;»
Κρούουν τον κώδωνα οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο-Αποφάσισαν να μην εισέρχονται στο Ιστοπαθολογικό
Έτοιμο για απεργιακά μέτρα δηλώνει το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό
Αναβλήθηκε η ψήφιση του Πόθεν Έσχες-Γίνεται ακόμη συζήτηση για αλλαγές
Επ. Περιβάλλοντος: Τεράστια η σημασία θαλάσσιου οικοσυστήματος της Κύπρου
Αντίδραση ΠΟΓΟ για γιατρό που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση σε ασθενή και επέστρεψε στα καθήκοντά του