Πρόεδρος: Υπάρχει πλάνο ένα και πλάνο δύο αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα για το τερματικό στο Βασιλικό

Υπάρχει πλάνο ένα και πλάνο δύο αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα για το τερματικό στο Βασιλικό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε για το τερματικό στο Βασιλικό και αν με τη λύση της σύμβασης μπορεί να υπάρξουν οικονομικές αξιώσεις από την εταιρεία, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται σε επιδιαιτησία και «δεν μπορώ να σχολιάσω ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το έργο για μας είναι στρατηγικής σημασίας. Συζητούμε με την εταιρεία, δεν θέλω να το κρύψω ότι υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία έχουμε διαφορετική προσέγγιση, για κάποιες καθυστερήσεις που εμάς δεν μας ικανοποιούν. Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Συζητούμε, έχουμε σχεδιασμό, έχουμε και πλάνο 1 και πλάνο 2, αναλόγως των εξελίξεων».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «με όλο τον σεβασμό προς το ΑΚΕΛ και την ιστορικότητα του κόμματος της Αριστεράς, νομίζω όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Έχουμε όλοι δει ποια ήταν τα αποτελέσματα της διαχείρισης της οικονομίας και σίγουρα εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα».

«Όλες οι αποφάσεις μας που άπτονται της οικονομικής πολιτικής (βασίζονται) στο ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, στη δημοσιονομική υπευθυνότητα  και στις συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πολιτική, η οποία αναγνωρίζεται και μέσα από τις αναβαθμίσει των διεθνών Οίκων Αξιολόγησης, μας επιτρέπει να κάνουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική, στοχευμένη και όχι οριζόντια προς όλους τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από το κράτος και την ίδια στιγμή να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο - και το αποδεικνύουμε - στα θέματα της Παιδείας και της Υγείας που για μας είναι πρωταρχικοί στόχοι» κατέληξε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε νεαρός μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία
Νομικοί επιβεβαιώνουν πως ο Τραμπ μπορεί να απελάσει τον Μάσκ αν αποδειχθεί ότι παρανόμησε
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Ο πιλότος του Πάμπλο Εσκομπάρ δίνει την πρώτη του συνέντευξη-«Είχα 30 Λαμποργκίνι, έπαιρνα 20 εκατ. το μήνα»