Πρόεδρος: Υπάρχει πλάνο ένα και πλάνο δύο αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα για το τερματικό στο Βασιλικό

Υπάρχει πλάνο ένα και πλάνο δύο αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα για το τερματικό στο Βασιλικό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε για το τερματικό στο Βασιλικό και αν με τη λύση της σύμβασης μπορεί να υπάρξουν οικονομικές αξιώσεις από την εταιρεία, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται σε επιδιαιτησία και «δεν μπορώ να σχολιάσω ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το έργο για μας είναι στρατηγικής σημασίας. Συζητούμε με την εταιρεία, δεν θέλω να το κρύψω ότι υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία έχουμε διαφορετική προσέγγιση, για κάποιες καθυστερήσεις που εμάς δεν μας ικανοποιούν. Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Συζητούμε, έχουμε σχεδιασμό, έχουμε και πλάνο 1 και πλάνο 2, αναλόγως των εξελίξεων».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «με όλο τον σεβασμό προς το ΑΚΕΛ και την ιστορικότητα του κόμματος της Αριστεράς, νομίζω όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Έχουμε όλοι δει ποια ήταν τα αποτελέσματα της διαχείρισης της οικονομίας και σίγουρα εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα».

«Όλες οι αποφάσεις μας που άπτονται της οικονομικής πολιτικής (βασίζονται) στο ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, στη δημοσιονομική υπευθυνότητα  και στις συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πολιτική, η οποία αναγνωρίζεται και μέσα από τις αναβαθμίσει των διεθνών Οίκων Αξιολόγησης, μας επιτρέπει να κάνουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική, στοχευμένη και όχι οριζόντια προς όλους τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από το κράτος και την ίδια στιγμή να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο - και το αποδεικνύουμε - στα θέματα της Παιδείας και της Υγείας που για μας είναι πρωταρχικοί στόχοι» κατέληξε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κύπρος καταγγέλλει 989 εναέριες και 45 θαλάσσιες παραβιάσεις από Τουρκία στον ΟΗΕ
Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Ξανάρχισε το τροπάρι με τους σφετεριστές ο Τατάρ-Ξεκίνησε blame game ενόψει Νέας Υόρκης
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Στηρίζει Ερχιουρμάν για «πρόεδρο» ο Τσελέρ-Έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από το ΚΚΔ
Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών
Δεν επηρεάζεται άμεσα από πιθανή συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας για το Μεταναστευτικό η Κύπρος