Βελτιωμένη η κατάσταση του εθνοφρουρού που νοσηλεύεται στη Γαλλία-Σταθερή του δεύτερου που υπηρετεί στην ίδια μονάδα

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια άσκησης την περασμένη Παρασκευή και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Paul Brousse Hospital στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, ανέφερε πως, «η σημερινή του κατάσταση είναι καλύτερη από τη χθεσινή και αυτό είναι ένα αισιόδοξο σημάδι. Βεβαίως έχει ακόμη δρόμο να διανύσει. Έχει ξυπνήσει. Τον έχουν ξυπνήσει οι γιατροί και μέρα με τη μέρα φαίνεται ότι βελτιώνεται η υγεία του.

Υπενθυμίζεται πως, ο 17χρονος κατετάγη την περασμένη εβδομάδα στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση της περασμένης Παρασκευής 12 Ιουλίου, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός οπλίτης είχε διακομιστεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένος, μέχρι την αναχώρηση του από την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά το παιδί που εισήχθη χθες στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Πάλμας είπε ότι από χτες μέχρι σήμερα είναι σταθερή η υγεία του. Πρόσθεσε πως καθώς ο νεαρός δυστυχώς διαγνώσθηκε και με κορωνοϊό, δόθηκαν οδηγίες ως εκ τούτου όπως γίνει εξέταση σε όλα τα παιδιά που υπηρετούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορωνοϊού και να ληφθούν έγκαιρα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη και σαφής γνωμάτευση για τα αίτια για τα οποία νόσησαν οι δύο στρατιώτες, οι οποίοι παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα και πως εκτιμάται ότι πρόκειται για μια μορφή θερμοπληξίας χωρίς να είναι δεδομένο ότι είναι αυτό.

«Όχι η θερμοπληξία που είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε ότι μπορεί να προσβάλει έναν ηλικιωμένο που βρίσκεται στον ήλιο και είναι ταλαιπωρημένος, αλλά μια θερμοπληξία που συνήθως, όπως είπαν οι γιατροί, προσβάλλει αθλητές οι οποίοι ασκούνται έντονα και οι οποίοι καταπονούν περισσότερο τον εαυτό τους» εξήγησε, υποδεικνύοντας πως «βεβαίως και αυτά δεν είναι δεδομένο ότι έτσι είναι» και ότι «αναμένεται μια πλήρης ιατρική έκθεση και από την Γαλλία και από την Κύπρο για να δούμε και ακριβώς ποια είναι τα αίτια».

Σε ερώτηση αν θα ληφθούν κάποια μέτρα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο με δεδομένο ότι και οι δύο στρατιώτες υπηρετούν στο ίδιο στρατόπεδο, ο κ. Πάλμας ξεκαθάρισε πως ακόμα και τα παιδιά που επέλεξαν να υπηρετήσουν στις ειδικές δυνάμεις (ΛΟΚ, ΟΥΚ, Στρατονομία) όπου η εκπαίδευση είναι πιο σκληρή και πιο εντατική, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει αυτής της μορφής την εκπαίδευση και εκπαιδεύονται μέχρι στιγμής στα στοιχειώδη όπως όλοι οι στρατιώτες για να είναι έτοιμοι για την ορκωμοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου. «Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ιδιαίτερη καταπόνηση, περισσότερη απ’ ότι σε άλλα παιδιά, σε αυτή τη φάση» σημείωσε.

Τόνισε ακόμη πως η εκπαίδευση αρχίζει στις 7:00 το πρωί με γυμναστική η οποία ολοκληρώνεται στις 8:00 και ακολούθως αφού τα παιδιά πάνε για ντους για να πέσει και η θερμοκρασία (του σώματος τους), συνεχίζουν με παραγγέλματα και διάφορες άλλες ασκήσεις και μαθήματα μέχρι τις 11:00, ενώ στη συνέχεια πηγαίνουν στους θαλάμους τους, μετά για φαγητό και μεσημβρινή ανάπαυση και η εκπαίδευση συνεχίζεται το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»
Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Άλκη
Απάντησε για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε στέγη ηλικιωμένων η Ευαγγέλου-«Λύση ανάγκης»
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού σε αμαξίδιο από ΜΜΑΔίτες
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Συνελήφθησαν για επιθετικά όργανα και κλοπιμαία δύο νεαροί στην Πάφο
Υπέστη εγκαύματα 30χρονος από τη φωτιά σε εργοστάσιο-Συνελήφθη για κλοπή ρεύματος από την ΑΗΚ
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δεκαεπτά οι αναζητούμενοι για την «εισβολή» στο Αλφαμέγα-Έξω από το ΣΥΦΑΕΛ οι τέσσερις συλλήψεις (pics)