Τατάρ: Το1974 οι τ/κ ανέκτησαν την ανεξαρτησία και ελευθερία τους

«Η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τ/κ διότι οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ. 

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, Τατάρ είπε ότι «όπως τα νησιά του Αιγαίου, οι Έλληνες ονειρεύονται να συνδέσουν με την Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία την βλέπουν ως το 13ο νησί», και ότι στοχεύουν στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας», επεκτείνοντας τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Μεσόγειο καθώς και ότι στο πλαίσιο αυτής της ιδέας οι Έλληνες εκλαμβάνουν και τις θάλασσες ως γη της πατρίδας τους.

«Για την ακρίβεια, κατά κάποιο τρόπο αυτό προσπαθούν να το κάνουν με την ένταξη της νότιας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Δηλαδή, ότι ο βορράς και ο νότος είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως, αυτή η ιδεολογική στάση ότι το νησί της Κύπρου ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει ουσιαστικά σε αυτό», είπε.

Υποστήριξε ακόμα ότι «η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τ/κ, διότι οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», λέγοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην απόβαση του στρατού που ήρθε από τη «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία και τον αγώνα των Κυπρίων μουτζαχεντίν.

 «Τα τελευταία 50 χρόνια υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο. Δεν έχει ματώσει η μύτη κανενός. Πριν από αυτή τη περίοδο υπήρχαν συνεχείς συγκρούσεις. Όπου κατά την διάρκεια αυτών των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους  χιλιάδες άνθρωποι», είπε.

Υποστηρίζοντας ότι στην Κύπρο έχει δημιουργηθεί μια τουρκο-ελληνική ισορροπία και ότι η ισορροπία αυτή βασίζεται στη Συνθήκη της Λωζάνης που υπογράφηκε το 1923, ο Τατάρ τόνισε ότι στην εν λόγω συμφωνία αναφέρεται ότι η Τουρκία θα έχει λόγο για το μέλλον της Κύπρου, εάν αλλάξει η κατάσταση ή τα στατιστικά στοιχεία στο νησί.

Δήλωσε ότι το ψευδοκράτος είναι μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και μέλος σε διάφορους οικονομικούς οργανισμούς.

«Παρά τις κάποιες πολιτικές αδικίες και τους περιορισμούς, έχουν καταφέρει να δείξουν ότι είναι ένας ξεχωριστός λαός…Έχουν καταφέρει να κάνουν να ακουστεί σε όλο τον κόσμο ότι είναι ένας ξεχωριστός λαός με τη δική του γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό, τη μοίρα, τα έργα, τα επιτεύγματα και με τα τιμήματα που πλήρωσαν καθώς και με τους μάρτυρες που έδωσαν. Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστοί λαοί», υποστήριξε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ παραπέμποντας στο Μαρί-«Ειδικά αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σκέφτεται διπλά»
«Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη στον Σενέρ Λεβέντ»
Τους ήρωες του Λυθροδόντα τίμησε η υφυπουργός Πολιτισμού
Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Ανησυχία ΔΗΜΑΛ-«Διάβρωση συνταγματικών δικαιωμάτων με τη νέα νομοθεσία για συναθροίσεις»
Τις τρεις γυναίκες φωνή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης
Για χρέος στους νεκρούς και καθήκον απέναντι στις επερχόμενες γενιές μίλησε ο Ιωάννίδης
Μ. Δαμιανός: Αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη λύση
Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΣΗ: Κύρια επιδίωξη η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κανονικό κράτος
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»