Αυτοψία Πάλμα στο Σταυροβούνι μετά τα δύο περιστατικά θερμοπληξίας-Άρχισε έρευνα για τις συνθήκες

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα δύο σοβαρά περιστατικά, που σημειώθηκαν με τους νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς στο στρατόπεδο στο Σταυροβούνι, με τον υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα να προβαίνει σε επιτόπια αυτοψία, ώστε να έχει εικόνα για τις συνθήκες που βιώνουν οι στρατιώτες. Σημειώνεται πως ο 18χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ έχει αρχίσει αυτεπάγγελτη έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες που προκάλεσαν την κατάσταση του εθνοφρουρού.

Το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι έχει θορυβηθεί, μετά τα δύο σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν στη μονάδα καταδρομέων και είχαν ως αποτέλεσμα ο 17χρονος και ο 18χρονος να διασωληνωθούν και στην περίπτωση του πρώτου να χρειαστεί η διακομιδή του στη Γαλλία, με τον πολιτικό προϊστάμενο, Βασίλη Πάλμα να προβαίνει σε επίσκεψη στο στρατόπεδο, ώστε να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεύτερο περιστατικό θερμοπληξίας στον στρατό-Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος εθνοφρουρός

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ο υπουργός Άμυνας ήθελε να έχει άποψη για το χώρο εκπαίδευσης, να παρακολουθήσει την πρωινή άσκηση και να συνομιλήσει με τους εθνοφρουρούς, ώστε να μπορεί να γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Στυλιανού, ο νεαρός είναι σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν το βράδυ από τους επί καθήκοντι ιατρούς και γίνονται όλες οι εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση του 18χρονου.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο διεξάγονται έρευνες για τα περιστατικά, ο κ. Στυλιανού σημείωσε πως διεξάγονται έρευνες για τα δύο περιστατικά. «Η έρευνα είναι αυτεπάγγελτη. Το θέμα είναι αν ταυτίζεται η έρευνα με την ιατρική γνωμάτευση, ίσως κάτι που κάνουμε δεν είναι επαρκές. Δεν υπάρχει ούτε για το πρώτο περιστατικό ξεκάθαρη εικόνα. Όταν έχουμε και την γνωμάτευση των δύο και ταυτίζονται θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε».

Πάντως, το Υπουργείο Άμυνας αναμένει την ιατρική γνωμάτευση, τόσο για το πρώτο περιστατικό, όσο και για το δεύτερο περιστατικό, ώστε να είναι σε θέση να εξάγει συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι οι δύο νεαροί παρουσίαζαν συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ερωτηθείς αν έχει προκληθεί ανησυχία στο Υπουργείο Άμυνας, λόγων των δύο περιστατικών, ο κ. Στυλιανού επεσήμανε πως «υπάρχουν μέτρα και λαμβάνονται. Από εκεί και πέρα πρέπει να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα. Είναι περίεργες και οι θερμοκρασίες με την παρατεταμένη ζέστη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Συνελήφθησαν για επιθετικά όργανα και κλοπιμαία δύο νεαροί στην Πάφο
Υπέστη εγκαύματα 30χρονος από τη φωτιά σε εργοστάσιο-Συνελήφθη για κλοπή ρεύματος από την ΑΗΚ
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δεκαεπτά οι αναζητούμενοι για την «εισβολή» στο Αλφαμέγα-Έξω από το ΣΥΦΑΕΛ οι τέσσερις συλλήψεις (pics)
Στο εδώλιο της Βουλής Αστυνομία και ΥΚΕ για την υπόθεση με τις ανήλικες-Η ώρα των εξηγήσεων
Πατούν στα επεισόδια και επαναφέρουν τα θέλω τους οι Αρχές-Το αυτογκόλ Αρχηγού περί καλής θελήσεως
Λάθη, συγκυρία ή το παιγνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο;
Μετατοπίζει τις ευθύνες για τα επεισόδια η Αστυνομία και ζητά απαγόρευση μετακίνησης οπαδών
Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στο Αλφαμέγα ο Χαρτσιώτης-Τρεις αστυνομικοί τραυματίες