Λευκός Οίκος: Αναμένεται συνάντηση Μπάιντεν-Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται ακόμη να συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ο ένας τον άλλον όσο ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου βρίσκεται στην πόλη», είπε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση.

Ο Νετανιάχου πρόκειται να μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει μια συνάντηση με τον Μπάιντεν τη Δευτέρα, όμως ο Κίρμπι είπε ότι η  υγεία του Προέδρου και η ανάρρωσή του ήταν προτεραιότητα και ότι δεν ήταν σε θέση να πει κάτι σχετικά με τη συνάντηση προς το παρόν.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης, με τον Μπάιντεν να πιέζει για μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Χαμάς.

Ο Αμερικανός Προέδρος είχε ήπια συμπτώματα αφότου βγήκε θετικός για κορωνοϊό την Τετάρτη, είπε ο Κίρμπι, κάτι που τον ανάγκασε να κάνει μία παύση από την προεκλογική εκστρατεία, καθώς παλεύει με τις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.

Ο Κίρμπι είπε ότι ούτε η πολιτική αναταραχή ούτε η ασθένειά του είχαν επηρεάσει τα καθήκοντά του.

Είπε ότι ενώ ο Μπάιντεν είναι επικεντρωμένος στο να γίνει καλύτερα, ενημερώνεται από την ομάδα του, «και σίγουρα αυτό περιλαμβάνει και το μέτωπο εθνικής ασφάλειας».

Δειτε Επισης

Θρήνος στον εκπαιδευτικό κόσμο-Έφυγε η καθηγήτρια Κάλη Μικρασιάτη
Ανθίζει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης-Στα 25 εκατομμύρια οι χρήστες
Στις 22 Ιουλίου η απόφαση για Ζαννέτου-Κατατέθηκε η ιατρική βεβαίωση για άσθμα, έδειξε κακοβουλία η υπεράσπιση
Χαιρέτισε την αμερικανική παρέμβαση για εκεχειρία ο Πρόεδρος-Εισηγήθηκε μεταφορά η ακύρωση φορολογιών της ΕΕ
Επιστολή διοικητών του Αρχιλοχία στο Δικαστήριο που ζητούν επιείκεια για το θάνατο Γιαννιού-«Ήταν ένα στιγμιαίο λάθος»
Κλείδωσε η ημερομηνία των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα-Πάνω από διακόσιες χιλιάδες οι «ψηφοφόροι»
Τερμάτισε το διορισμό Αριστοτέλους στο ΥΠΑΜ η ΕΔΥ-Διορίστηκε αναπληρωματικός ΓΔ ο Ελλίκος Ηλία
Το μήνυμα της Λοττίδου για την διεθνή ημέρα υποστήριξης θυμάτων βασανιστηρίων-«Χρέος όλων η εξάλειψη τους»
Θλίψη στην Αστυνομία για το χαμό του αστυφύλακα Ανδρέα Ανδρέου-Νοσηλευόταν σε κέντρο της Αυστρίας
Ολιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση των ναρκωτικών παρουσίασε ο ΔΗΣΥ-Εισηγείται δήμευση περιουσιών εμπόρων