Η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για ανεξαρτησία του ψευδοκράτους

Υπόμνημα για ανεξαρτησία «τουρκοκυπριακού κράτους», όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος, ενέκρινε η τουρκική εθνοσυνέλευση, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

Στο υπόμνημα που εγκρίθηκε στη Βουλή, αναφερόταν ότι «δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο η ανεξαρτησία και κυρίαρχη ισότητα της του τουρκοκυπριακού κράτους ως μέλος της διεθνούς κοινότητας».

Εξάλλου, δώδεκα οργανώσεις στα κατεχόμενα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν στήριξη στη «λύση δύο κρατών» με την ΤΜΤ εκ μέρους τους να καλεί την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και την «βουλή» να λάβουν αποφάσεις και να θέσουν επί τάπητος την αποφασιστικότητά τους προς την κατεύθυνση της «λύσης δύο κρατών» και της αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ».

Η Κίπρις γράφει σήμερα ότι στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι τόσο οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη όσο και τα λεγόμενα των ε/κ πολιτικών ηγετών δείχνουν ότι δεν θα αντιληφθούν ποτέ την «κυριαρχία και την ισότητα του τ/κ λαού», καθώς και την «πραγματικότητα» ότι οι Τ/κ ίδρυσαν «κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζει τον αμανέ του για δυο κράτη ο Τατάρ και προκαλεί-«Η Τουρκία το 1974 έφερε την ειρήνη»

Πρέπει να υλοποιηθεί η ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και τη θετική προσέγγιση εκ μέρους των άλλων «αδελφών τουρκικών κρατών», αναφέρεται.

Οι οργανώσεις ζητούν ακόμη να λάβει η Τουρκία τις απαραίτητες στρατιωτικές και πολιτικές αποφάσεις έναντι των εξοπλισμών των Ελληνοκυπρίων, της μετατροπής της Κύπρου σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών κατά τρόπον που θέτει σε κίνδυνο τους Τουρκοκύπριους και της χρήσης των Βρετανικών Βάσεων στις επιθέσεις κατά της Παλαιστίνης.

Υποστηρίζουν επίσης, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες που άρχισαν πριν 3,5 χρόνια για άνοιγμα της περίκλειστη περιοχής της Αμμοχώστου, λαμβανομένων υπόψη των «δικαιωμάτων του ΕΒΚΑΦ», να συνεχιστούν και να ενταθούν οι εργασίες της Τουρκίας και της «τδβκ» σε σχέση με την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων και να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτρέπουν και θα αναχαιτίζουν τις συλλήψεις που άρχισαν οι Ελληνοκύπριοι ενάντια σε όσους επενδύουν στον τομέα των ακινήτων στα κατεχόμενα.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών