Καταγγέλλει στην Επίτροπο Διοικήσεων την Υπουργό Γεωργίας η Οικολογική Κίνηση Κύπρου για την ΟΕΔΑ Πεντακώμου

Η Οικολογική Κίνηση Κύπρου προχώρησε στην καταγγελία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρίας Παναγιώτου, στην Επίτροπο Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη  σε σχέση με την διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων στην ΟΕΔΑ Πεντακώμου και την παραβίαση του περί αποβλήτων νόμου από κρατικό τμήμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση, «πρόκειται για ένα έγκλημα που συντελείται με την ανοχή, αν όχι την συνενοχή, πολλαπλών κυβερνητικών τμημάτων, που όμως έχει φτάσει στην αποκορύφωσή του με την ανάληψη των εργασιών της μονάδας απευθείας από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων από τον περασμένο Δεκέμβριο του 2023».

Προσθέτει ότι «εδώ και 7 μήνες το ΤΑΥ έχει αναλάβει την διαχείριση του ΟΕΔΑ αλλά δεν προχωρεί στην επεξεργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αποβλήτων γιατί δεν είναι σε θέση να λειτουργεί την μονάδα αποδοτικά». Η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έχει στείλει «πολλές φωτογραφίες στο Υπουργείο Γεωργίας που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Η Κίνηση κάνει αναφορά «στο πόρισμα για το θέμα από ερευνητική επιτροπή που διορίστηκε το 2019 από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο παραδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 στον τότε Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή».

Πηγή: KYΠE

Δειτε Επισης

Κόντρα ΟΑΥ με φαρμακοποιούς για την συνταγογράφηση σε… πεθαμένους-Διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων
Συννεφιασμένος αλλά άνυδρος ο καιρός-Στους 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Δύο εκ. ευρώ έδωσε το κράτος λόγω βανδαλισμών δημόσιων κτιρίων-Πρόταση για αυστηρές ποινές
Έρευνα για ιατρική αμέλεια για το θάνατο της Έλενας Χρυσάνθου-«Με αυτά που πέρασες μαρτύρησες στη γη»
Πλησιάζει το σύστημα ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων Κύπρου και Ε.Ε.-Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για myHealth@CY
Στους δρόμους την Κυριακή οι κάτοικοι Ορμήδειας-Διαμαρτύρονται για τον σταθμό της ΑΗΚ στη Δεκέλεια
Χαιρετίζει την έγκριση του Νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών η ΟΣΑΚ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης αποβλήτων από το εργοστάσιο Astrasol
Δεν βγαίνει από το ψυγείο η Κύπρος-Χτυπά αλύπητα το κρύο
Δύο εκτελεστικούς διευθυντές μείον τα νοσηλευτήρια-Ελλιπές το πρώτο πόρισμα για Αντωνίου