Κοινή ανακοίνωση 12 οργανώσεων στα κατεχόμενα-Τάσσονται υπέρ της λύσης δυο κρατών

Δώδεκα οργανώσεις στα κατεχόμενα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν στήριξη στη «λύση δύο κρατών» με την ΤΜΤ εκ μέρους τους να καλεί την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και την «βουλή» να λάβουν αποφάσεις και να θέσουν επί τάπητος την αποφασιστικότητά τους προς την κατεύθυνση της «λύσης δύο κρατών» και της αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει σήμερα ότι στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι τόσο οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη όσο και τα λεγόμενα των ε/κ πολιτικών ηγετών δείχνουν ότι δεν θα αντιληφθούν ποτέ την «κυριαρχία και την ισότητα του τ/κ λαού», καθώς και την «πραγματικότητα» ότι οι Τ/κ ίδρυσαν «κράτος».

Πρέπει να υλοποιηθεί η ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και τη θετική προσέγγιση εκ μέρους των άλλων «αδελφών τουρκικών κρατών», αναφέρεται.

Οι οργανώσεις ζητούν ακόμη να λάβει η Τουρκία τις απαραίτητες στρατιωτικές και πολιτικές αποφάσεις έναντι των εξοπλισμών των Ελληνοκυπρίων, της μετατροπής της Κύπρου σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών κατά τρόπον που θέτει σε κίνδυνο τους Τουρκοκύπριους και της χρήσης των Βρετανικών Βάσεων στις επιθέσεις κατά της Παλαιστίνης.

Υποστηρίζουν επίσης, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες που άρχισαν πριν 3,5 χρόνια για άνοιγμα της περίκλειστη περιοχής της Αμμοχώστου, λαμβανομένων υπόψη των «δικαιωμάτων του ΕΒΚΑΦ», να συνεχιστούν και να ενταθούν οι εργασίες της Τουρκίας και της «τδβκ» σε σχέση με την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων και να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτρέπουν και θα αναχαιτίζουν τις συλλήψεις που άρχισαν οι Ελληνοκύπριοι ενάντια σε όσους επενδύουν στον τομέα των ακινήτων στα κατεχόμενα.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Αννίτα για την έκθεση Ελεγκτικής-«Έχω κανιβαλιστεί για κάτι που συνέβαινε, να εξεταστούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι»
Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λακατάμιας: Εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στον Δήμο Λακατάμιας
Aνάπτυξη Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική για Βουλή-«Αμφισβητούμε τον τρόπο που δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και την καλλιτεχνική δημιουργία»
Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Σε μείωση τιμών ενοικίου και αγοράς προσδοκεί τα επόμενα χρόνια ο Πρόεδρος
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία