Κοινή ανακοίνωση τ/κ οργανώσεων για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»

Η τ/κ πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων στα κατεχόμενα υποστήριξε ότι η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» αποτελεί τη μόνη νομική οδό για την επίλυση των προβλημάτων στο περιουσιακό, μέχρι να επιτευχθεί μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται στην ανακοίνωση της πλατφόρμας που απευθύνεται στην ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη και γράφει «απειλεί την ειρήνη στο νησί η έναρξη νομικών διαδικασιών από την ε/κ πλευρά εναντίον επιχειρηματιών» και αυτή η προσπάθεια της ε/κ πλευράς μπορεί να οφείλεται στην επιτάχυνση των εργασιών της «επιτροπής».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η «επιτροπή» ορίστηκε από το ΕΔΑΔ ως νόμιμος και έγκυρος τρόπος επίλυσης προβλημάτων ιδιοκτησίας και υποστηρίζεται ότι η ε/κ πλευρά οφείλει να συμμορφωθεί με αυτό.

Στην ανακοίνωση, γίνεται επίσης έκκληση προς την ΕΕ. «Υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της ΕΕ ότι σύμφωνα με το Πρωτόκολλο 10 της Συνθήκης Προσχώρησης στην ΕΕ, οι πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη των Τουρκοκυπρίων δεν μπορούν να εμποδιστούν, τα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να παρέμβουν εναντίον αυτών των προσπαθειών των Ελληνοκυπρίων με στόχο να πλήξουν την οικονομία της τουρκικής πλευράς. Η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να αυξήσει την ένταση με τέτοιες προσπάθειες κάθε 10 χρόνια».

Η πλατφόρμα προσθέτει ότι το περιουσιακό πρόβλημα στην Κύπρο δεν μπορεί να επιλυθεί με την κατάθεση αγωγών εναντίον ατόμων και τη σύλληψή τους. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρέμβει ενάντια σε τέτοιες προσπάθειες που γίνονται από τους Ε/κ κάθε 10 χρόνια και θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτές οι ενέργειες, οι οποίες γίνονται με εσωτερικά πολιτικά κίνητρα για την αύξηση της έντασης, παραμένουν άκαρπες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο Σερντάρ Ντενκτάς υποστήριξε ότι πρέπει να οδηγηθεί στο «συνταγματικό δικαστήριο» ο «νόμος» που πέρασε η «κυβέρνηση» σε σχέση με την πώληση περιουσιών σε αλλοδαπούς, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποκτήσει περισσότερους αλλοδαπούς Ευρωπαίους το νησί.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας