Κ. Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία και τη Νομική Υπηρεσία θα καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να βρει μια εναλλακτική λύση για το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, μετά και την απόφαση του Εφετείου να κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο περί μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως ακινήτων του 2015.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, για να τονίσει ωστόσο ότι πρόκειται για ένα νομικό και δύσκολο ζήτημα.

Λέγοντας πως η απόφαση είναι δεσμευτική, ο κ. Ιωάννου συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς έχει κριθεί ότι ο Νόμος είναι αντισυνταγματικός».

«Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τη Βουλή, που νομοθετεί, αλλά και τη Νομική Υπηρεσία να βρούμε εναλλακτική λύση. Σίγουρα όμως θα είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε , είναι νομικό το ζήτημα»,  κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Νεοκλής Νεοκλέους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Κτηματολόγιο εξετάζει το θέμα σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη