Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την απόσυρση της τεχνητής προβλήτας στη Γάζα

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανακοίνωσε ψες την ολοκλήρωση της αποστολής της τεχνητής προβλήτας σε ακτή της Γάζας, σηματοδοτώντας τον επίλογο μιας προσπάθειας για την εκφόρτωση μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονταν για τον άμαχο πληθυσμό του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Αφότου την εγκατέστησε πριν από δυο μήνες ο αμερικανικός στρατός, η πλωτή υποδομή απασχόλησε περισσότερο εξαιτίας των προβλημάτων της. Παρότι κόστισε περίπου 230 εκατομμύρια δολάρια, το τεχνητό λιμάνι αποδείχθηκε εξαιρετικά ευάλωτο στις άσχημες καιρικές συνθήκες και αποσπάστηκε από την ακτή αρκετές φορές αφότου εγκαταστάθηκε αρχικά, στα μέσα Μαΐου. Η προβλήτα υπέστη ζημιές και χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί επανειλημμένα στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ για επισκευές.

Η Kυβέρνηση των ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, έλαβε την απόφαση για την κατασκευή αυτού του τεχνητού λιμανιού στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που είχε επιβάλει ο ισραηλινός στρατός στις δια ξηράς παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον ρημαγμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Βρέθηκε ζωή στα ερείπια της Μιανμάαρ-Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης καθηγήτριας για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε σχολική αίθουσα στις ΗΠΑ
Nέα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν-Αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ
Περιμένει πυραύλους Taurus από τη Γερμανία του Μερτς ο Ζελένσκι-«Θα δουλέψουμε γι’ αυτό»
Αναπτύσσουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Απαντούν στις επιθέσεις των Χούθι
Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βοστώνη-Έξι τραυματίες
Θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε ζητά η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στην Ιταλία-Δράστης 27χρονος συμφοιτητής της