Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος-Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση στις 11:00

Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ισχύ για σήμερα, Πέμπτη από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Παρασκευή μικρή άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δειτε Επισης

Κονδύλι ύψους πέραν των δυο εκατομμυρίων ευρώ για ζημιές από τις πυρκαγιάς
Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη λόγω των σεισμών
Προχωρά στην καταγραφή και αξιολόγηση κτηρίων μοντερνισμού το ΥΠΕΣ και καθορίζει μέτρα
Με fast-track διαδικασία και η έκδοση οικοδομικής άδειας-Έγκριση μέσα σε 20 ημέρες
Καθησυχάζει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης-«Οι σεισμοί στην Ελλάδα δεν συνδέονται με την Κύπρο»
Έρχονται βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Ανάβει μηχανές η Επιτροπή για την Στρατηγική των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ-Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση
Στο επίκεντρο η συμβίωση για το επίδομα μονογονιών-Αγκάθι η διεύρυνση των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που μοιράζουν 1 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Σήκωσε το γάντι το ΥΠΕΣ, απαντά σε ΕΟΑ για την κατεδάφιση κτιρίου-«Δεν ήταν στη λίστα των διατηρητέων»