Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος-Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση στις 11:00

Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ισχύ για σήμερα, Πέμπτη από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Παρασκευή μικρή άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας
Φτάνουν μέχρι τα 1000 ευρώ τα πρόστιμα για μη διακοπή εργασίας-Στα έντεκα τα εξώδικα
Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Τουλάχιστον πενήντα νεκρά ζώα φάρμας από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Συνεχίζεται η καταμέτρηση
Δεν μετριούνται έτσι οι ζωές, δεν επιδεικνύεται με αυτό το τρόπο ο σεβασμός...
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Υπεραμύνεται των χειρισμών και η Παναγιώτου-«Ο μόνος τρόπος να προλαβαίναμε την πυρκαγιά ήταν να μην ξεσπάσει»
Απορρίπτει τις επικρίσεις ο Χαρτσιώτης: «Πέραν από το ατυχές περιστατικό των δύο συνανθρώπων μας, δεν είχαμε καμία απολύτως απώλεια ζωής»
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)