Επανέναρξη πτήσεων προς Κύπρο από την πολωνική LOT-Χαμόγελα στο Υφυπουργείο Τουρισμού

Την επανέναρξη πτήσεων προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, και μάλιστα με συχνότητα τέσσερις πτήσεις τη βδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο, αποφάσισε η πολωνική εταιρεία Lot.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Τουρισμού, η LOT προγραμματίζει μάλιστα άνοδο της συχνότητας των πτήσεων στις έξι πτήσεις τη βδομάδα κατά τη θερινή περίοδο του 2025.

Σημειώνεται ότι πτήσεις από την Πολωνία διενεργούν επίσης οι αεροπορικές εταιρείες Wizzair, Ryanair, Enter Air Spolka και η Buzz Air.

Όπως τονίζεται, η πολωνική αγορά, έχει ανελιχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά προς την Κύπρο, καταγράφοντας παρατεταμένη άνοδο την τελευταία διετία.

Το έτος 2023 επισκέφθηκαν την χώρα μας 273.000 Πολωνοί τουρίστες, σε σύγκριση με 186.000 το 2022, ενώ φέτος μέχρι και τον Ιούνιο έχουν επισκεφθεί την Κύπρο 110.000 Πολωνοί τουρίστες, καταγράφεται δηλαδή  αύξηση της τάξης του 21.9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα πάντα με το Υφυπουργείο Τουρισμού, το τελευταίο χρονικό διάστημα ανακοίνωσαν νέα πτητικά προγράμματα προς την Κύπρο η Cy Airways από Βαρκελώνη, η Easy Jet από το Άμστερνταμ, η Wizzair από το Μιλάνο, η Royal Jordanian από το Αμμάν, ενώ η Wizzair αύξησε τις συχνότητες των πτήσεων της από 11 διαφορετικά αεροδρόμια.

Σε τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής δήλωσε ότι η αεροπορική σύνδεση είναι αναμφίβολα, ένα από τα κλειδιά για την ομαλή λειτουργία ενός προορισμού, και ειδικά ενός νησιώτικου προορισμού όπως η Κύπρος και διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Μεταφορών και τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων για τη συνεχή βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης της χώρας μας.

«Η απόφαση της Πολωνικής Εταιρείας LOT για επανέναρξη  πτητικών προγραμμάτων προς την Λάρνακα και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μετά από παύση δύο ετών, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, όπως μας χαροποιεί η απόφαση της κάθε εταιρείας για προσθήκη κάθε νέου δρομολογίου» σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρεία επανέρχεται με τέσσερις πτήσεις τη βδομάδα και μάλιστα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας