Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε από τον Στάρμερ τ/κ οργάνωση

Την αναγνώριση του ψευδοκράτους και τη συνδρομή της Κυβέρνησης των Εργατικών σε αυτό, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του βρετανικού κόμματος και νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ το «ίδρυμα τουρκοκυπριακού αγώνα», που ιδρύθηκε από Τουρκοκύπριους που ζουν στη Βρετανία, συγχαίροντάς τον για την επιτυχία του στις εκλογές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του Μεχμέτ Οζτούρκ, στην οποία εξηγούνται οι θέσεις της τ/κ πλευράς με την αναφορά ότι έγιναν αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες για την επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης, αλλά «είναι σαφές πως η διαδικασία αυτή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί», ενώ δίνεται η δική του ερμηνεία στα γεγονότα στο Κραν Μοντανά και «η αδιαλλαξία της ε/κ διοίκησης».

Στην επιστολή περιλαμβάνονται επίσης οι ισχυρισμοί ότι παρόλο που έχουν περάσει 7 χρόνια από τα γεγονότα στο Κραν Μοντάνα, δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στη στάση των Ελληνοκυπρίων. Υποστηρίζεται ότι η δήλωση της ε/κ πλευράς στις συναντήσεις της με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ ότι δεν αποδέχεται την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, είναι ένδειξη ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα.

«Από το 1963, η στάση των Ελληνοκυπρίων είναι η ίδια και οι Ελληνοκύπριοι έχουν αποκλείσει τους Τουρκοκύπριους από τα κυβερνητικά όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα 50 χρόνια διαπραγματεύσεων δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα λόγω της απροθυμίας των Ελληνοκυπρίων να δώσουν στους Τουρκοκύπριους οτιδήποτε άλλο εκτός από μειονοτικά δικαιώματα», υποστηρίζεται.

Επιπλέον, στην επιστολή προβάλλεται η θέση για «ένα ελεύθερο, κυρίαρχο, ασφαλές και ευημερούν κράτος, το οποίο θα διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποστηρίζει πως ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη ο Τυχικός-Διαμηνύει ότι θίγει την αξιοπρέπειά του ο λίβελος πίστεως
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Βατό το γραπτό των Νέων Ελληνικών, δυσκολία στις λεξιλογικές-Τα παράπονα μαθητών για την ύλη
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Από νομοτεχνικό έλεγχο το νομοσχέδιο για ίδρυση Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων
Πιθανόν να κληθούν ως μάρτυρες Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες για την έφεση Τυχικού-Αποφασίζει το Πατριαρχείο
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»