Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε από τον Στάρμερ τ/κ οργάνωση

Την αναγνώριση του ψευδοκράτους και τη συνδρομή της Κυβέρνησης των Εργατικών σε αυτό, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του βρετανικού κόμματος και νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ το «ίδρυμα τουρκοκυπριακού αγώνα», που ιδρύθηκε από Τουρκοκύπριους που ζουν στη Βρετανία, συγχαίροντάς τον για την επιτυχία του στις εκλογές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του Μεχμέτ Οζτούρκ, στην οποία εξηγούνται οι θέσεις της τ/κ πλευράς με την αναφορά ότι έγιναν αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες για την επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης, αλλά «είναι σαφές πως η διαδικασία αυτή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί», ενώ δίνεται η δική του ερμηνεία στα γεγονότα στο Κραν Μοντανά και «η αδιαλλαξία της ε/κ διοίκησης».

Στην επιστολή περιλαμβάνονται επίσης οι ισχυρισμοί ότι παρόλο που έχουν περάσει 7 χρόνια από τα γεγονότα στο Κραν Μοντάνα, δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στη στάση των Ελληνοκυπρίων. Υποστηρίζεται ότι η δήλωση της ε/κ πλευράς στις συναντήσεις της με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ ότι δεν αποδέχεται την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, είναι ένδειξη ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα.

«Από το 1963, η στάση των Ελληνοκυπρίων είναι η ίδια και οι Ελληνοκύπριοι έχουν αποκλείσει τους Τουρκοκύπριους από τα κυβερνητικά όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα 50 χρόνια διαπραγματεύσεων δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα λόγω της απροθυμίας των Ελληνοκυπρίων να δώσουν στους Τουρκοκύπριους οτιδήποτε άλλο εκτός από μειονοτικά δικαιώματα», υποστηρίζεται.

Επιπλέον, στην επιστολή προβάλλεται η θέση για «ένα ελεύθερο, κυρίαρχο, ασφαλές και ευημερούν κράτος, το οποίο θα διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία