Καταγγέλλει ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ για ανίερη συμμαχία στον Δήμο Δρομολαξιάς το ΑΚΕΛ

Για ανίερη συμμαχία του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ και της Συμμαχίας Προόδου, η οποία επιχειρεί να αποκλείσει το ΑΚΕΛ από τις οργανικές θέσεις στο νέο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού κάνει λόγο το κόμμα. Ταυτόχρονα καταγγέλλει πως αποστέρησαν και από το Κίτι εκπροσώπηση στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά τις δύο πρώτες συνεδρίες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ με δεκανίκια τους την Συμμαχία Προόδου επιχείρησαν να αποκλείσουν το ΑΚΕΛ από οργανικές θέσεις στον Δήμο μη σεβόμενοι τους μισούς ψηφοφόρους του νέου Δήμου που στήριξαν το ΑΚΕΛ, την μεγαλύτερη δημοτική ομάδα στον Δήμο με 9 Δημοτικούς Συμβούλους».

«Η ανίερη συμμαχία που φαίνεται να την ενώνει ο Αντιακελισμός σχημάτισε πλειοψηφία και στήριξε ως εκπρόσωπο στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης τον Αντιδήμαρχο Δρομολαξιάς-Μενεού, πράγμα που αντιβαίνει την κατεύθυνση του νόμου για αναλογική εκπροσώπηση Διαμερισμάτων και κομμάτων. Επίσης επιχείρησε να αποκλείσουν το ΑΚΕΛ στην συμμετοχή των επιτροπών και εκπροσώπων του Δήμου στην σχολική εφορεία», υποστήριξε περαιτέρω.

«Το ΑΚΕΛ πρότεινε όπως τον νέο Δήμο στον Επαρχιακό Οργανισμό να εκπροσωπεί ο Αντιδήμαρχος Κιτίου για να εκπροσωπείτε το δεύτερο μεγαλύτερο Δημοτικό Διαμερισμα του Δήμου – το Κίτι εφόσον ο Δήμαρχος που προέρχεται από το δημοτικό διαμέρισμα Δρομολαξιάς - Μενεού συμμετέχει εξ οφίκιο», πρόσθεσε.

Ακολούθως, έθεσε τα εξής ερωτήματα στους Δημοτικούς Συμβούλους της συμμαχίας προόδου για να απαντήσουν στους ψηφοφόρους του Κιτίου που τους στήριξαν. «Γιατί αυτοί που διατυμπάνιζαν ότι κόπτονται για τα συμφέροντα του Κιτίου καλλιεργώντας προεκλογικά ένα τοξικό τοπικισμό τώρα αποστέρησαν από το Κίτι την εκπροσώπηση στον Επαρχιακό Οργανισμό με τον εκλεγμένο Αντιδήμαρχο Κιτίου και ψήφισαν να προέρχονται και οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου από την Δρομολαξιά; Γιατί απέκλεισαν να έχει φωνή και ψήφο το Κίτι για μεγάλες αναπτύξεις στο Κίτι, για το αποχετευτικό και τη διαχείριση νερού;».

«Καλούνται να απαντήσουν επειδή οι ψηφοφόροι, τους έχουν στηρίξει και εκλέχθηκαν με σύνθημα πρώτα το Κίτι και με το επιχείρημα ότι προέρχονται και οι ίδιοι από την Αριστερά, ενώ τώρα ψηφίζουν ενάντια στο Κίτι και είναι σε απόλυτη συμμαχία με το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ», ανέφερε το ΑΚΕΛ.

«Ως δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ επιδιώξαμε για το καλό της λειτουργίας του Δήμου την συναίνεση και την συνεργασία με την Συμμαχία Προόδου για εκπροσώπησή τους σε διάφορες θέσεις του Δήμου χωρίς ανταπόκριση. Μάλιστα το ΑΚΕΛ πρότεινε για να υπάρχει αντιπροσώπευση από το Κίτι στον Επαρχιακό Οργανισμό να στηρίξει κάποιο από τους δημοτικούς σύμβουλους της Συμμαχίας Προόδου και αρνήθηκαν», πρόσθεσε.

«Καλούμε όλες τις δυνάμεις στον Δήμο να σεβαστούν την Δημοκρατία και το εκλογικό σώμα και να λειτουργήσουν με σύνεση και συνεργασία για να μπορέσει να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να παράξει έργο για τους δημότες τους», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο