Ενίσχυση για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό

Την παραχώρηση οικονομικής ενίσχυσης σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων για την αναβάθμιση ή αντικατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, με αφορμή την προγραμματισμένη έναρξη από τον Οκτώβριο της λειτουργίας του λογισμικού καταμέτρησης του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι, η διατήρηση του χαλλουμιού ως το κύριο εξαγωγικό προϊόν και παράλληλα η διατήρηση της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), που «διασφαλίζει τη δυναμική του προϊόντος, είναι οι βασικοί μας στόχοι».

«Σημαντικό ορόσημο, όπως ανακοινώσαμε και με την έκδοση του νέου διατάγματος, για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η έναρξη λειτουργίας του λογισμικού καταμέτρησης του αιγοπρόβειου γάλακτος που ξεκινά τον Οκτώβρη του 2024», πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, ανέφερε, τα ποσοτικά δεδομένα που θα προκύψουν από το λογισμικό αυτό θα αποτελούν μία σημαντική βάση και θα συνυπολογίζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα για να καθορίζονται οι αναλογίες γάλακτος στα διατάγματα.

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων μας», είπε η κ. Παναγιώτου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής ενίσχυσης €210.000 σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για την αναβάθμιση ή αντικατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος για τις ανάγκες λειτουργίας του λογισμικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεύτερη σύλληψη 16χρονου για την επίθεση με πέτρες σε αστυνομικούς ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης
Συνεχίζουν απτόητοι οι εμπρηστές-Έκαψαν όχημα 43χρονου στη Λάρνακα
Μοτοσικλετιστές επιτέθηκαν και λήστεψαν 21χρονο στη Λάρνακα-Άρπαξαν το κινητό και το πορτοφόλι του
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάφο-Έρευνες για τα αίτια
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε κάδους-Επιτέθηκαν με πέτρες και αυγά σε αστυνομικούς και πυροσβέστες
Aυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο-Ποια ευρωπαϊκή βρίσκεται στην κορυφή
Ξανά σε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες
Έκρηξη σε πολυκατοικία έξω από πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης-Ακρωτηριάστηκε γυναίκα
Σε ρυθμούς βροχών και καταιγίδων παραμένει ο καιρός-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Μία νεκρή από την πτώση οχήματος σε πλήθος στη Γερμανία-Επτά τραυματίες