Ακόμη πενήντα κοινότητες εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης

Την επέκταση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ), με την ένταξη 50 επιπλέον κοινοτήτων των ορεινών περιοχών των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Στη συνεδρία συμμετείχε και ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπος Χριστοφίνας. Στις δηλώσεις του ο κ. Ιωάννου είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση της ΕΣΑΟΚ με την ένταξη 50 επιπλέον κοινοτήτων των ορεινών περιοχών των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Πρόσθεσε πως η επέκταση της ΕΣΑΟΚ και οι κοινότητες που εντάσσονται σε αυτήν προέκυψαν μετά την εξέταση και την αξιολόγηση των ευρημάτων μελέτης που εκπονήθηκε, σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου δράσεων και έργων, με στόχο την αναστροφή του κύματος αστυφιλίας και την αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών», είπε ο κ. Ιωάννου.

«Πρώτιστη στόχευση του κράτους είναι, μέσα από την κατασκευή υποδομών και έργων, όπως οδικό δίκτυο, σχολεία, κέντρα υγείας, χώροι απασχόλησης και φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας και παιδιών, κ.ά. να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριοποίηση και η προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να αναβαθμιστούν και να στηριχθούν οι ορεινές κοινότητες», πρόσθεσε.

Κύρια επιδίωξη είναι δημιουργηθούν στις ορεινές κοινότητες οι προϋποθέσεις εκείνες που θα συγκρατήσουν τον υφιστάμενο πληθυσμό σε αυτές και, παράλληλα, θα τις καταστήσουν ελκυστικούς τόπους για μόνιμη διαβίωση, κυρίως για νεαρές οικογένειες, συνέχισε.

Ο κ. Ιωάννου υπενθύμισε ότι, σε πρόσφατη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον ίδιο, εξετάστηκε η πρόοδος της υλοποίησης των 280 έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στην ΕΣΑΟΚ και συμφωνήθηκε όπως όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία εξετάσουν επιπρόσθετες πολιτικές που θα μπορούσαν να ενταχθούν στη Στρατηγική για εμπλουτισμό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από βδομάδας στη Βουλή το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-«Μπορούν να βρεθούν οι λύσεις»
Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Ψάχνουν την πορεία του μοτοσικλετιστή που άνοιξε πυρ σε εταιρεία στη Λεμεσό-Εξετάζονται κλειστά κυκλώματα
Πλησιάζει τους σαράντα βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές την Κυριακή
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ
Ασταμάτητη η δράση των εμπρηστών-Πυρπόλησαν δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα όχημα 70χρονου
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας