Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί

Εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών τελεί η κυπριακή Kυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει την υλοποίηση της αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί, που θα επιτρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία να ανταποκρίνεται στην «γεωπολιτική αναβάθμιση» της λόγω της γεωγραφικής της θέσης, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πάλμας, είπε πως «τα τελευταία χρόνια η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά σε υψηλό επίπεδο».

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, ως Κυπριακή Δημοκρατία και κράτος-μέλος γης ΕΕ θα πρέπει να αποδεικνύουμε και στην πράξη πως αυτή γεωπολιτική αναβάθμιση, η οποία δικαίως έχουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται και να υλοποιεί και να μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές που αφορούν τη γύρω περιοχή.

Όπως σημείωσε ο ΥΠΑΜ μέσα σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε η Ναυτική Βάση είναι ένα έργο, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά, γεωπολιτικά στην περιοχή για να εξυπηρετήσει ζητήματα που αφορούν είτε ανθρωπιστικές είτε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες έχουν να κάνουν με κράτη που ανήκουν στην ΕΕ ή και με τρίτα κράτη που είναι φίλες χώρες της Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η Ελλάδα στηρίζει τεχνοκρατικά αυτή την προσπάθεια, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η προμελέτη γύρω από το έργο αυτό το οποίο θα υλοποιήσουμε και περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών ούτως ώστε να βάλουμε μπρος τη διαδικασία έναρξης των έργων σε ό,τι αφορά τη ναυτική βάση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας