Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού που μεταφέρθηκε στο Παρίσι

Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρου, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια άσκησης την Περασμένη και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Paul Brousse Hospital France, στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας ανέφερε πως, «για να μεταφερθεί ο νεαρός στη Γαλλία σημαίνει ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η τελευταία ιατρική ενημέρωση που είχα ήταν ψες το βράδυ. Υπάρχει μια ελαφριά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «συνεχίζει να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Νοσηλεύεται σε Εντατική Μονάδα, σε εξειδικευμένο κέντρο, το οποίο παρακολουθεί εντατικά και προβαίνει σε διάφορες θεραπείες, γύρω από την υγεία του».

Όπως είπε ο κ. Πάλμας, «ευχόμαστε όλοι κουράγιο στην οικογένεια του, τη μητέρα του, τον πατέρα του και την αδερφή του, οι οποίοι βρίσκονται μαζί του και ευχόμαστε το συντομότερο να έχουμε καλύτερα νέα από αυτά, τα οποία σας ενημερώνω.

Ερωτηθείς για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς του νεοσύλλεκτου, ο κ. Πάλμας είπε πως σε ό,τι αφορά την μεταφορά του στο εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία τα έξοδα καλύπτονται από το Υπουργείο Υγείας, όπως και η μεταφορά της μητέρας η οποία συνόδευσε τον νεαρό στο αεροπλάνο-ασθενοφόρο, ενώ το Υπουργείο Άμυνας κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς του πατέρα και της αδελφής του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα έξοδα διαμονής της οικογένειας του νεοσυλλέκτου, ο κ. Πάλμας είπε πως βάσει των διαδικασιών καλύπτονται τα έξοδα διαμονής ενός ατόμου το οποίο βρίσκεται μαζί με τον ασθενή, προσθέτοντας πως θα εξεταστεί τι θα γίνει σε σχέση με υπόλοιπα έξοδα.

«Θεωρώ είναι τα μικρότερα προβλήματα τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε γύρω από το οικονομικό θέμα. Η ευχή μας είναι να πάει καλά ο νεαρός», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως, ο 17χρονος κατετάγη πριν από λίγες ημέρες στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση της περασμένης Παρασκευής 12 Ιουλίου, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Ακολούθως, ο νεαρός οπλίτης είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένος μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Άλκη
Απάντησε για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε στέγη ηλικιωμένων η Ευαγγέλου-«Λύση ανάγκης»
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού σε αμαξίδιο από ΜΜΑΔίτες
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Συνελήφθησαν για επιθετικά όργανα και κλοπιμαία δύο νεαροί στην Πάφο
Υπέστη εγκαύματα 30χρονος από τη φωτιά σε εργοστάσιο-Συνελήφθη για κλοπή ρεύματος από την ΑΗΚ
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δεκαεπτά οι αναζητούμενοι για την «εισβολή» στο Αλφαμέγα-Έξω από το ΣΥΦΑΕΛ οι τέσσερις συλλήψεις (pics)
Στο εδώλιο της Βουλής Αστυνομία και ΥΚΕ για την υπόθεση με τις ανήλικες-Η ώρα των εξηγήσεων