Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

Το έργο EUHeyday παρουσιάζει με υπερηφάνεια έναν Εικονικό Μαραθώνιο, μια καινοτόμο πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής και του αντίκτυπου των έργων που υποστηρίζονται από την Πολιτική Συνοχής στην Πάφο, και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μέσω του έργου DiGiNN, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει εικονικοποιηθεί μια καθορισμένη διαδρομή, με 10 επιλεγμένα σημεία στην πόλη της Πάφου, αναδεικνύοντας τις μεταμορφωτικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται σε διάφορα σημαντικά σημεία της πόλης.

Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προωθήσει τις θετικές επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ζωές μας, αναδεικνύοντας τη συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η εικονική διαδρομή προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα σημεία ενδιαφέροντος με έναν διαδραστικό και ελκυστικό τρόπο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Επιπλέον, ο Εικονικός Μαραθώνιος είναι σχεδιασμένος για να είναι συμπεριληπτικός, επιτρέποντας σε άτομα με διαφορετικές ικανότητες και ενδιαφέροντα να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την εμπειρία.

360 Virtual Route:

Η διαδρομή των 3 χιλιομέτρων με 10 καθορισμένα σημεία πληροφόρησης, προσφέρει μια εικονική πραγματικότητα 360 μοιρών. Αυτή η εμπειρία επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν τη διαδρομή εικονικά, αλληλεπιδρώντας με κάθε σημείο πληροφόρησης για να έχουν πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες.

  1. Αναβάθμιση και Ενοποίηση Δημοσίων Δρόμων στο Εμπορικό Παραδοσιακό Κέντρο και Ανάδειξη της Πλατείας Κέννεντυ

Η ανάπλαση της περιοχής με κατεδαφίσεις, χωματουργικές εργασίες, αναβάθμιση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, τεχνικές εργασίες διαχείρισης όμβριων υδάτων, φωτισμό, πλακοστρώσεις, τοπιοτέχνηση/φυτεύσεις, αρδεύσεις και ασφαλτοστρώσεις. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Αποκατάσταση και Αξιοποίηση του Χανιού του Ιμπραήμ

Το κτιριακό σύμπλεγμα αποκαταστάθηκε και λειτουργεί πλέον ως χώρος εκδηλώσεων, εμπορικών δραστηριοτήτων και ξενώνες, καθώς και Δημοτική Πινακοθήκη. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Ανάπλαση, Αναδιαμόρφωση και Ανάδειξη Χώρων στη Συνοικία Μουττάλου

Δημιουργία πεζόδρομου, λωρίδας πρασίνου, infopoints, χώρων ανάπαυσης, κιόσκια και ξύλινες εξέδρες για περιπάτους και εκδηλώσεις. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Παλιά Ηλεκτρική

Ανακαινισμένος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργεί ως Πολυχώρος Πολιτισμού, φιλοξενώντας διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Σύνδεση & Ανάδειξη των Πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά & Διονύσιου Σολωμού

Ενοποίηση και προβολή του δημόσιου αστικού χώρου γύρω από τον δημόσιο κήπο της Πάφου, με περιορισμό της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δημιουργία χώρων για υπαίθριες δραστηριότητες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Αποκατάσταση του Κτιρίου του πρώην Κινηματοθεάτρου “Αττικόν”

Ανακαίνιση και μετατροπή του παλιού κινηματοθεάτρου σε πολυχώρο πολιτιστικής και συνεδριακής υποδομής, καθώς και δημιουργία θερινού σινεμά. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Αναβάθμιση και Ανάδειξη του Μαρκίδειου Δημοτικού Θεάτρου

Νέο θέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό, χωρητικότητας 410 ατόμων, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο του κοινού όσο και των παραστάσεων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Αποκατάσταση, Εξωραϊσμός και Αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς

Αναβάθμιση της περιοχής με νέους πάγκους, μεταλλικά σκέπαστρα, παρτέρια, παγκάκια και διαμορφωμένους χώρους. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Ανάπλαση Πλατείας Διοικητηρίου

Ανασχεδιασμός της πλατείας με λιτό αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο, προσφέροντας τη δυνατότητα για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  1. Δημιουργία 3 νέων σταθμών λεωφορείων, 197 “έξυπνες” στάσεις και 30 χώρων δημόσιας υγιεινής

Δημιουργία νέων σύγχρονων σταθμών λεωφορείων, έξυπνων στάσεων και χώρων δημόσιας υγιεινής στην Πάφο και τη Γεροσκήπου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες για την Πολιτική Συνοχής: Η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών, προωθώντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των περιφερειών της Ευρώπης, χρηματοδοτώντας διάφορα έργα και πρωτοβουλίες.

Το έργο EUHeyday συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένωση. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χορηγούσα αρχή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Περισσότερα για το έργο Euheyday:

Facebook και Instagram ή στην Ιστοσελίδα του έργου

Οι πληροφορίες για τα 10 σημεία αντλήθηκαν από τη σελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης παρέχει μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 -2027», το οποίο αποτυπώνει την αναπτυξιακή στρατηγική της αξιοποίησης των πόρων που κατανεμήθηκαν στην Κύπρο μέσω των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής την περίοδο 2021-2027.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας