Η Τεχεράνη απορρίπτει κατηγορίες περί σχεδίου συνωμοσίας για δολοφονία του Τραμπ

Το Ιράν χαρακτηρίζει «αβάσιμες και κακόβουλες» τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το CNN ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το σχέδιο.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας θύμισε πως οι ιρανικές απειλές εναντίον του πρώην Προέδρου και αξιωματούχων της Κυβέρνησής του είχαν γίνει χρόνια νωρίτερα και σχετίζονται με την επιθυμία της Τεχεράνης να εκδικηθεί τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί τον Ιανουάριο του 2020.

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ο Τραμπ είναι εγκληματίας ο οποίος πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου επειδή διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί», ανέφερε η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πρόσθεσε πως το Ιράν «έχει επιλέξει τη νομική οδό» προκειμένου να λογοδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ - Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Δειτε Επισης

Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα
Αγοράκι δύο ετών εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στην Ισπανία λόγω της ζέστης
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα