Η Τεχεράνη απορρίπτει κατηγορίες περί σχεδίου συνωμοσίας για δολοφονία του Τραμπ

Το Ιράν χαρακτηρίζει «αβάσιμες και κακόβουλες» τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το CNN ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το σχέδιο.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας θύμισε πως οι ιρανικές απειλές εναντίον του πρώην Προέδρου και αξιωματούχων της Κυβέρνησής του είχαν γίνει χρόνια νωρίτερα και σχετίζονται με την επιθυμία της Τεχεράνης να εκδικηθεί τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί τον Ιανουάριο του 2020.

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ο Τραμπ είναι εγκληματίας ο οποίος πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου επειδή διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί», ανέφερε η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πρόσθεσε πως το Ιράν «έχει επιλέξει τη νομική οδό» προκειμένου να λογοδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ - Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο