Στο κάδρο των ευθυνών για την συζυγοκτονία τέσσερις αστυνομικοί-Επέστρεψαν τα μέλη που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Επέστρεψαν στα καθήκοντα τους οι αστυνομικοί που είχαν τεθεί σε διαθεσημότητα σε σχέση με την συζυγοκτονία που σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου στην Πάφο. Όπως διαφάνηκε, η Αστυνομία επέδειξε ολιγωρία αναφορικά με το χειρισμό τηλεφωνήματος από γείτονα ο οποίος προσπαθούσε εν αγωνίος να προλάβει το έγκλημα, ωστόσο, τον παρέπεμπαν από το ένα τηλέφωνο στο άλλο και μέχρι κάποιος να του δώσει την απαιτούμενη σημασία, η γυναίκα έπεσε νεκρή από τα χέρια του πρώην συζύγου της.

Αν και αρχικά η Αστυνομία για άλλη μια φορά υπεραμύνθηκε των ενεργειών της, μετά από σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της διασημότητας, διατάχθηκε έρευνα και δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τα μέλη της Δύναμης, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με τον χειρισμό του τηλεφωνήματος από τον γείτονα.

Ωστόσο, ένα μήνα μετά η διαθεσιμότητα τους έχει αρθεί και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο μέλη της Δύναμης επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντα τους.

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των ερευνών, προ ημερών ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιοτάτων, ότι αυτές ολοκληρώθηκαν και προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάδρο των ευθυνών βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί, οι δυο που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλοι δυο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο φάκελος από τη διερεύνηση σε βάρος των αστυνομικών αναμένεται να περάσει από τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση κατά πόσο θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις.

Πάντως, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν υπάρχει σενάριο για ποινικές διώξεις στη βάση του αδικήματος για πλημμελή διερεύνηση, παρά το ότι αν απαντούσαν έγκαιρα τα τηλέφωνα και αν δεν παρέπεμπαν τον πολίτη από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, ενδεχομένως να προλάβαιναν και το φόνο.

Πέραν των κακών χειρισμών την ημέρα της δολοφονίας, υπενθυμίζεται ότι, εναντίον του 48χρονου φερόμενου δράστη, υπήρχε καταγγελία από το θύμα, στις 11 Ιουνίου, για βία στην οικογένεια και η Αστυνομία εξέδωσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, χωρίς ωστόσο να εκτελεστεί, ενώ δράστης και θύμα διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων.

Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 14 Ιουνίου, με τον δράστη να μαχαιρώνει το θύμα έπειτα από έντονο διαπληκτισμό, ενώ η γυναίκα στην προσπάθεια να γλυτώσει από τα χέρια του 48χρονου, έπεσε από το μπαλκόνι.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, ο 48χρονος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιων του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου.Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο Πάφου ορίσθηκε για την 1η Αυγούστου 2024 και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»